ljetni programi kreativnog pisanja za djecu u Kući od priča

Kuća od priča još nije proslavila ni prvi rođendan, a može se pohvaliti predivnim pričama koje su djeca u njoj stvarala posljednjih mjeseci.

Kuća od priča okuplja male kreativce, djecu školske dobi, predškolce i djecu s teškoćama u razvoju koja vole smišljati, pripovijedati i pisati priče.

Ljeto će u Kući od priča biti ispunjeno zanimljivim tematskim radionicama pisanja priča, ali i radionicama stvaranja priča za mlađu djecu.

Radionice kreativnog pisanja namijenjene su djeci od 8 do 11 godina, a održavat će se subotom od 10 do 11.30 sati, dok je program stvaranja priča Pričanac namijenjen djeci od 4 do 6 godina i održavat će se srijedom od 17.30 do 18.30.

Raspored tematskih radionica pisanja priča u lipnju

6.6. – Moj strahač i ja

Strah je gadan lik. Ali kad ga malo bolje upoznamo i shvatimo da mu smrde noge, da ne zna skuhati ni čaj, da je prilično loš u matematici i da smo zapravo snažniji od njega, on postaje malen i bezvezan, a nama posluži kao simpa lik za nimalo strašnu priču.

13.6. Čudnovati izum

Neki su izumi genijalni, neki su beskorisni, a neki su čudnovati i jako zanimljivi. Takvi da zaslužuju priču. A da bi se napisalo zanimljivu priču, o izumu treba dobro razmisliti, otkriti kome bi bio koristan i zašto je zaslužio postojati. Hoćemo li na radionici dobiti i upute za izradu i korištenje? Nadam se!

20.6. Straaašna priča

Kojih je pet najjezivijih riječi na svijetu? Je li strašnija mračna špilja, mračni lift ili mračna soba? Kako pričom preplašiti i nasmijati? Može li se to istovremeno? Ma naravno da može. Pokušat ćemo na radionici. Pa ne kaže se uzalud Buuuhahaha!

27.6. Mmmljac! Pojeo bih priču

Neke su priče smiješne, neke su strašne, a neke su tako sočne, kremaste, ukusne, pečene i pohane da bi ih u trenu smazali. Za sve male sladokusce i gurmane koji uživaju u grickanju kao i u smišljanju priča.

 

Radionice će se nastaviti u srpnju i kolovozu, a djeca imaju mogućnost dolaziti i na individualne sate kreativnog pisanja. Svi će se programi održavati u skladu s propisanim preporukama za rad u grupi HZJZ-a.

Radionice Kuće od priča vodi Jelena Pervan, književnica za djecu i autorica popularnog Mrljeka i Prljeka.

 

Za više informacija o trenutnim i budućim informacijama zavirite na:

Školarci: https://kucaodprica.com/novosti/lipanjske-radionice-pisanja-prica-za-skolarce/

Predškolci: https://kucaodprica.com/novosti/lipanjske-radionice-za-predskolce-u-kuci-od-prica/