od sada na podcastu Iskreno o majčinstvu slušajte priče za laku noć

Audio priče na kazetama bile su neizostavan dio našega djetinjstva. Sjećate li ih se i vi? Kako bi našoj djeci pružile jednako lijepe uspomene, odlučile smo obogatiti naš podcast pričama za laku noć. Sve priče napisala je kolumnistica portala Petra Cicvarić. Po profesiji akademska glumica, uvijek je voljela pisati, ali trudnoća i majčinstvo su u njoj probudili poriv da piše za djecu i mlade.

Prva priča dostupna je već na svim aplikacijama za slušanje podcasta. Glavni protagonist mali je pužić Mirko Svemirko, zaljubljen u zvijezde i svemir. Mirkova je najveća želja otići na Saturn jer su tamo puževi najbrže životinje.

Petra nam je otkrila kako je nastala priča o Mirku. “Kad sam bila curica od kojih pet godina, obožavala sam puževe. Svaki put nakon kiše, promatrala sam kako se kreću, zanimalo me gdje idu i kad će napokon stići na svoje odredište. Pomislila sam, što se dogodi kad ja premjestim jednog puža? Odvojim li ga tako od njegovih prijatelja? Bude li on tužan? Eto, tim stvarima se bavila petogodišnja Petra. Kada sam trebala napraviti diplomsku lutkarsku predstavu na Akademiji, odmah mi je pala na pamet predstava o pužu koji biva premješten sa svoje livade i tako kreće na put. I tako je nastala priča o Mirku Svemirku, a zatim i predstava. Kako su reakcije djece bile stvarno divne, ohrabrile su me pa sam nastavila pisati. U svojoj “škrinji priča” imam puno toga. Neke su priče već postavljene na sceni, neke još čekaju taj dan, a neke će ostati zvučno zabilježene na podcastu Supermama. Nadam se da ćete uživati i vi i vaša djeca.”

Hoće li Mirko stići do Saturna i kakve će sve avanture doživjeti putem otkrijte sami.