mama Tina otkrila nam je kako urediti dječju sobu s malim budžetom

Ovaj put zavirile smo u čarobnu sobicu prepunu detalja, mjesto gdje vlada smijeh, plač, igra i svađa, a koju je Luki i Franki s puno ljubavi napravila mama Tina.

Prilikom uređenja sobice obitelj Jozić odlučila se za minimalistički izbor osnovnih komada namještaja kako bi dobili što veći prostor za njihovo zajedničko druženje. Tri kutka sobe krase različite veličine ukrasnih košara za pohranjivanje igračaka koje su svrstali po kategorijama.

Idući korak je bio odabir boje zidova. U ovom slučaju pobijedio je zemljani ton, ton pijeska koji daje toplinu sobe i jednostavnost za kombiniranje različitih boja/dekoracija po zidovima. “Poznata sam po tome kako volim promjene, pa sam nekako sigurna da bi odabrana boja mogla dobro poslužiti u budućnosti kao podloga za apstraktni umjetnički rad na zidu, naših ruku djelo (bez muža ništa) i skupa sa dva mala pomagača.”

Što se detalja tiče tu su krenuli od nekih njihovih dragih uspomena.

“Sobicu smo osvježili sa dva velika personalizirana okvira, inicijalima imena djece i ilustracijama koje ih opisuju. Izradili smo vješalicu za odlaganje robe/stvari koja je najjednostavnija za izradu, a sve što vam je za nju potrebno su špaga, metalna cijev i kuka za plafon. Najpraktičnija i vrlo funkcionalna stvar. Ono što je nama bilo bitno je da ne zauzima prostor za igru i da ima zaista svoju funkciju. Moja topla preporuka svima.”

“Drugi naš najdraži DIY je definitivno svjetleći zlatni mjesec koji nam služi u vrijeme kada se budi osjećaj ugode, bliskosti i sigurnosti, vrijeme pričanja priča, vrijeme ušuškavanja i slatkih poljubaca, vrijeme uspavljivanja.”

Tina također naglašava kako nije potrebno izdvajati enormne cifre za svakojake detalje kako bi sobica dobila svoju dušu. “Potrebna je mašta, vrijeme za neki vlastiti DIY i inspiracija koja je svuda oko nas.”

“Najviše volim zaviriti u radionice naših malih domaćih proizvođača koji su skupili hrabrosti i pokrenuli svoj vlastiti posao.”, rekla je za kraj mama Tina.

Tinine najdraže adrese, mjesto njezine inspiracije, gdje je kvaliteta na prvom mjestu i gdje je ljubav na prvi pogled zagarantirana:

@nuki_kids (baldahin)
@mrva.kreative (ilustracija)
@bebac_i_bebacica (plakat bebica kredica)
@dadaandrocco (jastuci)
@irki.design (grilanda zvjezdice)
@letvica_ (drveni oblak)
@evenio.hr (poster, učimo slova i brojeve)
@berrybrightfactory (lampa luster)
@homestyle_marina (polica za knjige/dekoracije)