snaga, ravnopravnost i različitost koju nam donose tri djevojčice Zuri, Phia i Kiri

Bogato ilustrirana knjiga, Tajni klub dobrih srca projekt je Kind Kind brenda koji kroz priče triju superjunakinja motivira djecu, ali i odrasle na usvajanje dobrih navika za svijet velikih promjena.

Imajući na umu kako su uloge superjunaka uglavnom rezervirane za dječake, dok se od djevojčica očekuje da se prilagode ulogama princeza, ova knjiga stavlja moć mijenjanja svijeta u ruke djevojčica. Međutim, one tu moć dijele svoj djeci ovog svijeta, a na čitatelju je da vidi koliko su fantastične u tome.

Tajni klub dobrih srca 10. studenog izašao je na Kickstarter platformi, a prvi će primjerci biti raspoloživi već od prosinca.

Dio prodaje svih proizvoda pod projektom Kind Kind će u suradnji s humanitarnom organizacijom Pencils of Promise ići u svrhu izgradnje škole za djecu u zemljama u razvoju. Cilj je sagraditi što više škola i omogućiti što većem broju djece pristup edukaciji i svemu što im je potrebno da bi uspješno prošli kroz svoj put školovanja. Pencils of Promise djeluje u Ghani, Laosu i Guatemali i dosad su izgradili više od 530 škola. https://pencilsofpromise.org/results/

Što više rastemo to više upijamo svijet oko nas, ono dobro, no i ono loše. Ova godina dodatno je naglasila koliko smo okruženi nejednakostima, nesigurnošću, strahom i borbom za surovo preživljavanje. Okruženi hermetičkom atmosferom, a vođeni željom za promjenom često možemo čuti „Ne možeš promijeniti svijet.“

Put prema boljem svijetu kroz očaravajuće ilustracije

Vodeći se tom idejom, u želji da dokažemo kako svaka promjena kreće od nas samih i da udruženi u malim osobnim promjenama itekako možemo promijeniti svijet, tim koji stoji iza brenda Kind Kind, kojeg čine osnivačica i autorica Marijeta Duvnjak, autorica Sandra Čuljak, ilustratorica Valentina Supanz Marinić, projekt menadžerica Jelena Babić te art direktorica Mirna Ptiček, plasira knjiga za djecu Tajni klub dobrih srca. S temama jednakosti, inkluzivnosti i dobrote koje su aktualne i za odrasle, Tajni klub dobrih srca sadrži priče u kojima će se itekako pronaći sve generacije.

Svaka djevojčica može biti princeza, no svaka djevojčica mora znati da može odabrati biti što god želi

Knjiga Tajni klub dobrih srca nastala je na temelju osobne inicijative kreatorice Marijete Duvnjak, koja je potaknuta shvaćanjem da je svijet djevojčice uvjetovao da budu princeze, a ulogu superjunaka prepustio dječacima, odlučila svijetu predstaviti tri superjunakinje – Zuri, Phiu i Kiri. Njihove supermoći imaju samo jedan cilj – promijeniti svijet.

Njihove moći ne poznaju vrijeme i prostor. U svojoj prvoj knjizi bogatoj ilustracijama otkrivaju tajnu koju svako dijete, kao i svatko tko je odrastao, treba znati. Zuri, Phia i Kiri uvući će nas u svoj svijet boreći se dobrotom, nježnošću i empatijom.

Kiri će nas podsjetiti koliko je važno da sami sebe ponekad zagrlimo i podržimo, Phia utopliti obzirnošću i razumijevanjem drugih, dok će nas hrabra Zuri potaknuti da čuvamo i zacijelimo planet, naš jedini dom.

Ova svevremenska priča idealno je štivo za one najmanje, no obradovat će i one nešto starije.

Želimo stvoriti pokret dobrote, postići da se djeca osjećaju cool kad su dobra prema okolišu, životinjama, ljudima, a prije svega prema samima sebi. Dobrotom kao temeljnim principom, dajemo djeci priliku da vide kako sama mogu stvoriti ljepši svijet za sebe.“, poručila je Marijeta Duvnjak.

Bogato ilustrirana i inspirativna priča čitatelja će naučiti kako svi možemo biti superjunaci, neovisno koliko se osjećamo malima te kako i najmanja promjena može ostaviti veliki trag i oplemeniti generacije.

Tajni klub dobrih srca autori su predstavili 10. studenog 2020. na Kickstarteru na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, nakon čega će biti dostupna kroz online shop kindkind.club te u mreži trgovina partnera projekta.