10 tipova mama koje možete susresti u parku

S ljepšim i dužim danima naša djeca maksimalno uživaju u parkićima. Park je također mjesto u kojem možete popričati s drugim roditeljima, podijeliti svoja iskustva i steći neka nova prijateljstva. Izdvojili smo 10 najčešćih tipova mama koje možete upoznati u parkićima. Sigurno se svaka od vas susrela s njima barem jednom u životu.

 1. MAMA CONTROL FREAK Biorazgradive vlažne maramice u jednoj ruci, antibakterijski gel za ruke u drugoj. Njezino dijete nikad nema blatnjave cipele. “Marko nemoj tu sjediti tu je prljavo.” “Ne možeš tu ići tu je blato” “Ne diraj to s rukama, uprljat ćeš ih”, rečenice su koje najčešće izgovara. Park je za nju jedan veliki stres, a vjerujemo i za njezino dijete.
 2. MAMA HELIKOPTER Tip mame za koju opasnost vreba na svakom koraku. Prepoznat ćete ju po konstantno zabrinutom pogledu na licu. Od svog djeteta ne odvaja se ni sekunde. Najčešća rečenica koju izgovara je. „Pazi, past ćeš.“ ili „Ne idi tu. Opasno je.“ Donekle ju i razumijemo dok su klinci mali, ali u nekom trenutku ih treba jednostavno – pustiti.
 3. ZAPOSLENA MAMA To je ona mama koja s posla dojuri ravno u park. Najčešće jednom rukom ljulja dijete, drugom još uvijek odgovara na mailove. Negdje između toga razmišlja što pripremiti za večeru. I jedva čeka presvući se u nešto udobnije.
 4. PREUMORNA MAMA Najčešće novopečena mama ili mama s djecom koja imaju malu razliku u godinama. Nju ćete najlakše prepoznati – s podočnjacima, u svojim omiljenim tajicama.
 5. MAMA VJEČNO DIJETE U ovom slučaju teško je znati tko je tu mama, a tko dijete. To je mama koja se parku raduje isto koliko i dijete, možda čak i više. Spremna je za sve aktivnosti. Obično u parku ostaje zadnja. Animira i svu ostalu djecu u parkiću. Omiljena među djecom, ali i među ostalim mamama koje zahvaljujući njoj – mogu predahnuti.
 6. MAMA SVEZNALICA Ah, dobro znamo tu mamu. Ona zna sve. Hodajuća je enciklopedija, barem što se trudnoće, poroda, prehrane, majčinstva i odgoja djece tiče. Treba li vam bilo kakva informacija o vrtićima, pedijatrima, školama, dječjim bolestima ili bilo kakvim dječjim stvarima, znate tko će imati odgovor na svako pitanje. Ipak, informacije „mame sveznalice“ za bitne stvari uzmite s dozom opreza i radije se posavjetujte sa stručnjacima kao što je ugledni pedijatar i liječnik prof. dr. sc. Milivoj Jovančević koji na novoj Lupilu YouTube seriji dijeli savjete za roditelje te svoje stručno mišljenje o raznim Lupilu proizvodima: pelene, biorazgradive vlažne maramice, kašice i ostalo iz bogatog Lupilu asortimana.

  1. MAMA INTROVERT Tip mame koja najčešće sjedi sa strane, daleko od svih ostalih roditelja. Najčešće s knjigom ili mobitelom u ruci. Nikad ne započinje razgovor s drugim roditeljima i razmišlja kako će slijedeći put poslati muža u park.
  2. MAMA EKSTROVERT Mama koja voli okupljati ekipicu u parku. Uvijek najglasnija i raspoložena za zabavu. Mama koja preuzima inicijativu i sigurno je već kreirala WhatsApp grupu „ekipa iz parkića.“ Ova mama javlja prijateljicama kada izađe nova Lupilu kolekcija za djecu u Lidlu i koje su veličine ostale dostupne.
  3. MAMA NATJECATELJSKOG DUHA Mama za koju je majčinstvo prije svega natjecanje. I naravno, njezino dijete je prvo prohodalo i propričalo, sve jede, skidanje pelene je prošlo bez problema…i da, ono najvažnije – spava cijelu noć.
  4. MAMA PRIJATELJICA To je ona mama koju ste upoznale u parku onda kad vam je bila najpotrebnija. Mama koja vas razumije bez da joj išta kažete. Mama koja vam je podrška i kojoj možete poslati poruku i u 2 ujutro. Prijateljica kakva treba svakoj mami. I svaka od nas je ima.

Koji ste vi tip?

Supermame: Sonja Švajhler i Petra Ninčević

Djeca nose novu Lupilu kolekciju dostupnu u Lidlu ovaj mjesec.

Fotografije: Pepper Atelier

 

A o tatama u parkiću ćemo drugi put!

(Update: tipovi tata koje susrećemo u parkiću – SUPERMAME)