Recept za pizzu u čiju pripremu možete uključiti i klince!
Ljeto je za mame obično zahtjevna sezona i češće su nam naši mališani kod kuće (a oni najmanji pod nogama stalno).
Zato danas s tobom dijelim recept za pizzu koju sam nebrojeno puta radila sa svojom djecom. Do te mjere da mislim da je oni mogu napraviti i sami već. Obožavaju mijesiti tijesto, mazati umak od rajčice, slagati sve dodatke…
Ako si mama s manjom djecom, svakako ti preporučam da pogledaš sljedeće snimke koje sam radila u suradnji s certificiranom nutricionističkom savjetnicom @beba.mama.hrana i Montessori pedagoginjom @anja.montesori.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Super je što ovo tijesto možeš i unaprijed napraviti, recimo večer prije i onda u vrijeme ručka daš djeci da naslažu ostatak. Možeš napraviti i duplu porciju ovog tijesta i ispeći kiflice (može stajati 3-4 dana u frižideru, u nauljenoj posudi).
Idemo mi na naš recept:
Pizza
SASTOJCI ZA TIJESTO:
450 g brašna
250 ml tople vode
1 žlica šećera
1/2 suhog kvasca
1 prašak za pecivo
1 dcl ulja
1 žlica soli
DODACI:
Pasirana rajčica/pelati – 200 – 300 ml
Šunka, kulen, pršut – 250 – 300 grama
Sir – 300 grama
Tikvice, meksički miks povrća, luk, paprike, origano…
PRIPREMA:
Prvo pomiješamo malo brašna s praškom za pecivo, suhim kvascem, polovicom vode i šećerom.
Nakon par minuta dodajemo još brašna, ostatak vode i ulje. Ostavimo da se tijesto digne dvadesetak minuta, a onda dodamo ostatak brašna i sol.
Kad se tijesto udvostručilo, razvučemo ga (preporučam namazati ruke s malo ulja za razvlačenje – i sebi i djeci) i složimo dodatke po želji.
Pečemo na 220 stupnjeva oko 20 minuta.
Osim recepta, dijelim s tobom i novi plan za tjedan:
Hvala ti na čitanju i pratimo se i dalje na Instagramu @rucakzatjedan i web stranici Ručak za tjedan.
