“fakeaway”: ukusni domaći obroci uz koje održavamo budžet

Recept za domaći burger koji vam neće isprazniti kućni budžet

Prošli tjedan smo pokrenuli priču o budžetu i želim s tobom podijeliti kako se što bolje držati svojeg budžeta. Ključno je, po mom mišljenju, da si ponekad priuštimo i nešto zabavno, jer bez toga lako možemo odustati i osjećati da smo stalno pod previše restrikcija.

Svi imamo trenutke kad nam se jede nešto iz fast food restorana, i to je potpuno u redu. No, ponekad takvi obroci nisu usklađeni s našim budžetom. Ako se i ti pronalaziš u ovoj situaciji, imam odličan recept za tebe! Ovaj obrok, koji spada u kategoriju ‘fakeaway’, možeš lako pripremiti kod kuće. Ne samo da je ukusniji, nego će ti i pomoći da uštediš novac, a pritom uživaš u hrani koja inače dolazi iz restorana.

Idemo prvo na novi tjedni plan:

Pa na recept:

Burger i krumpirići

SASTOJCI:

6 burger peciva
Ulje za pečenje pljeskavica
700 grama mljevenog mesa
Začini: sol, papar, dimljena paprika, češnjak

Prilozi:

Luk
Salata
Kiseli krastavci
1 kg krumpira+ulje+začini

Umak: 3 žlice majoneze, 3 žlice ketchupa, 3 žlice tekućine iz kiselih krastavaca

PRIPREMA:

Mljeveno meso začinimo i oblikujemo u kuglice (meni je ispalo 15 kuglica) i ispečemo na tavi. Pritisnemo ih na tavi da dobijemo oblik pljeskavice.

Burger peciva prerežemo po pola i lagano tostiramo peciva. Slažemo umak, meso i priloge na pecivo po želji.

Poslužimo uz krumpiriće koje premažemo uljem i začinima i zapečemo u pećnici (na 200 stupnjeva uz uključen ventilator, 20-ak minuta).

Dobar tek ti želim!

Pozivam te da se pretplatiš na moj newsletter gdje ćeš svaki tjedan dobivati novosti od mene!

Ako želiš više recepata, slobodno posjeti moj Instagram profil  ili Web stranicu Ručak Za Tjedan gdje te svaki tjedan čeka novi plan obroka i svi recepti!

MARIJA KOS Majka koja voli kuhati s dvoje djece koja vole papati. Osim dijeljenjem recepata, bavi se pružanjem podrške edukatoricama u njihovim online tečajevima. Veseli ju učenje novih stvari, a to se prenosi i na kuhinju gdje, kako sama kaže, uvijek nešto prčka. Ručak za tjedan