KAKO PRONAĆI MOTIVACIJU ZA VJEŽBANJE

Sigurni smo da je većina vas ubacila vježbanje u svoje novogodišnje odluke. Da li ćete se držati svojih odluka ovisi samo o vama. U prenatrpanom rasporedu i kaosu majčinstva ponekad je teško pronaći vrijeme, ali jednom kad pronađete motivaciju pronaći ćete i vrijeme. Da li će to biti svaki dan ili tri puta tjedno, 15 min ili sat vremena, to vi odlučujete, najvažnije je da krenete i ne odustajete. Evo kako ćete to postići.

  1. Ne odgađajte. Ne čekajte sutra, slijedeći ponedjeljak ili slijedeći tjedan. Započnite danas. Svaki sat ili minutu koju ste proveli razmišljajući mogli ste već potrošiti na vježbanje. Ne čekajte upis u teretanu ili prijateljicu koja vam je obećala da ćete ići zajedno na trčanje. Na internetu možete pronaći hrpu vježba koje možete vježbati u svom domu, pronađite za njih makar 20 minuta. Jedina loša vježba je ona koju niste napravili.
  2. Iako je većini skidanje nakupljenih kilograma motivacija za započeti ne dopustite da vam to bude jedina motivacija. Vježbanje je nešto puno više od težnje za savršenim tijelom. Ako vježbanju date priliku ubrzo će postati vaša ovisnost. Manje ćete osjećati umor, biti ćete puni energije i zadovoljni sami sa sobom. Vježbanje smanjuje fizički i emocionalni stres i rizik od depresije kojoj smo mi žene često podležne. Sve te promjene na vama pozitivno će utjecati i na ljude oko vas.

3. Mame vrlo često, gotovo uvijek, stavljaju sebe na zadnje mjesto. Neka vam zato vježbanje bude razlog da samu sebe stavite na prvo mjesto. Napokon radite nešto samo za sebe. Ne odgađajte i ne preskačite taj tako važan sastanak sa samom sobom. Vježbanjem nećete ništa izgubiti, samo dobiti.

4. Dobro, izgubiti ćete samo onih par kilograma viška koji nikako ne idu dolje. Lagale bi kad bi rekle da ne vježbamo i zbog toga. Let’s go!

photo credit: pinterest

SM.