MAMA LIDIJA I TOMINA ČAROBNA SOBA

Supermamu Lidiju sa bloga Lili Halo Decoration nije potrebno puno predstavljati. Sigurni smo da ste o njoj već imali priliku pročitati na našim najpoznatijim portalima i u časopisima, a i da vam je njezin blog Lili Halo Decoration – Something Beautiful jedan od omiljenih baš kao što je i nama. Da su djeca majkama najveća inspiracija svjedoči i njezina priča. Blog je počela pisati za vrijeme trudnoće, a s rođenjem Tome rodile su se i neke druge ideje. Kad su se preselili u novi stan Lidija je posebnu pažnju posvetila uređenju Tomine sobe koju je prvu uredila. Tako je Toma dobio svoje čarobno mjesto za igranje na kojem mu mogu pozaviditi svi njegovi vršnjaci, ali i mi odrasli.

Za takvu čaroliju potrebno je malo mašte i nekoliko praktičnih savjeta. Zbog limitiranog budžeta Lidija je iskoristila sav namještaj iz starog stana. Jedna od najvažnjih stvari u dječjoj sobi je prostor za pohranu igračaka pa su tako u Tominu sobu prenijeli BESTA sustav iz IKEA-e, koji je u starom stanu bio u dnevnom boravku. “Tako se lijepo uklopio. Posebno sam sretna kada nekoj staroj stvari pronađem novu funkciju, umjesto da ju bacim. Kad riješite prostor za pohranu, dalje je sve lako. Prostora za igru ima koliko hoćete. Ali je jako važno pospremati, i stalno sortirati igračke. Inače nećete imati pojma gdje se što nalazi.

 

A što kažu Tomini prijatelji na njegovu sobu? “Toma je glavna faca sa svojom sobom.  Strašno voli provoditi vrijeme u njoj. Svi njegovi prijatelji vole provoditi vrijeme kod Tome i kada završe igru, vrlo često kažu roditeljima da i oni žele takvu sobu. Kuže klinci sve!

Lidija nam je dala još jedan vrlo važan savjet: “Mi jako volimo imati punu kuću djece, pa se zna dogoditi da ih je i nekoliko u sobi. Naprave totalni kaos od nje, svašta ima padne na pamet. Zato sve veće komade namještaja obavezno pričvrstite na zid!”

Tominu lijepu sobe krase i mamine naljepnice. Naljepnice napravljene upravo zbog njega dok je kao prerano rođena beba ležao u inkubatoru. Lidija je svoju ljubav oblikovala u crtež i svaku frazu ili citat posvetila Tomi. Danas “Tomine” naljepnice krase i neke druge dječje sobe, a dostupne su u Lidijinom online shop-u i odnedavno u JUMA studiu (Ulica Grada Vukovara 16).

Izvor fotografija: Lidija Tomas Matijević