SREĆA JE U MALIM STVARIMA: @ivakustic

Supermama Iva definitivno ima oko za detalje. Njezin profil @ivakustic na kojem objavljuje trenutke iz svakodnevnog života stvoren je za uživanje i jedan je od onih koji vam nikada neće dosaditi. Uz užurbani stil života ponekad zaboravimo na sve ono lijepo što nas okružuje. Možda će vas baš Ivin profil inspirirat da pronađete sreću u malim stvarima.

  1. Kako je započela tvoja Instagram priča? Fotografija mi je oduvijek bila interesantna, međutim pravi interes za nju se desio rođenjem moje kćeri i otkrićem Instagrama prije otprilike 6 godina. Smatram da je Instagram odlična platforma za izražavanje vlasitite kreativnosti kroz fotografiju,  mjesto gdje svatko može naći inspiraciju za ono što ga zanima, a istododobno se možete virtualno i stvarno povezati s ljudima koji imaju slične interese što je meni osobno najbolji dio insta priče. Danas Instagram doživljavam kao svojevrsni dnevnik koji čuva sve moje najbolje male trenutke.
  1. Nas su posebno oduševile slike Zagreba, čini mi se da ponekad uhvatiš neke detalje za koje nismo ni svjesni da postoje. Gdje pronalaziš inspiraciju? Inspiracija me pokreće. Ovisno o trenutku i dovoljno zaigranoj mašti, moj pogled na svijet će imati različite inspirativne motive: od mode, hrane, vizura grada, mog djeteta, divnih interijera do malih detalja koje uhvatim u prolazu i koje mi poprave dan. Volim pronaći ljepotu u naizgled običnim stvarima i ljudima oko sebe.
  1. Što je po tebi važno za dobru sliku? Kad ti se poklopi dobra igra svijetla, detalji, ugodna atmosfera, boje, no ipak dobra slika je ona koja u meni izazove onaj „wow“ moment bez obzira na kompoziciju i  kadar fotografije.
  1. Kave, kroasani, macaronsi, zanimljivi detalji. Po tvom Instagram profilu reklo bi se da je sreća u malim stvarima. Slažeš li se? Apsolutno. To je onaj mali „joie de vivre“ na kraju naporna dana: dobra knjiga prije spavanja, miris prve jutarnje kave, topli croissant, tvoja omiljena pjesma na radiju na putu do posla.. Kako sam zaposlena mama, uglavnom sam preko tjedna rastrgana između posla, svakodnevnih obaveza, stresa i tisuću sitnica koje moram obaviti pa se posebno veselim vikendima kada uvijek nastojim pronaći par sati za bijeg od svakodnevice, relaksaciju i samo moje trenutke opuštanja i sreće bilo da je to obična šetnja Maksimirom, odlazak na kavu u neki novootkriveni kafić s prekrasnim ambijentom i interijerom, obilazak Gornjeg grada, kupnja na Dolcu ili izleti izvan grada.
  1. Za kraj, navedi nam tri IG profila koja te inspiriraju. Postoji jako puno kreativnih i inspirativnih ljudi koje pratim na Instagramu. Obožavam talijanske IG profile sa prekrasnim kadrovima pitoresknih talijanskih gradića, profile sa fotkama mističnih engleskih i škotskih pejzaža, a od domaćih insta kreativaca uvijek me oduševi nordijska estetika i minimalizam kod @ivanakuluz, #onthetable fotografije @lolypopp3 i profil moje drage kume @fridakis koji pršti pozitivnom energijom i vedrinom.

 

Ivu možete pratiti na IG profilu @ivakustic