MAMASITA & SON: MATCHING MAJICE ZA MAME I SINOVE

Vrlo često imamo priliku vidjeti modno usklađene majke i kćerke. Izbor dječje robice za curice poprilično je velik te sve ono što ima za nas mame možemo vrlo lako pronaći i u mini verziji. No za mame koje imaju sinove to je nemoguće misija. Baš zato, kad nam se javila Ivka Armanda Todorović, supermama jednogodišnjeg Vite, i predstavila nam svoj brend, nismo mogle sakriti naše oduševljenje. Od sada i mame koje imaju sinove, mogu uživati u usklađenom modnom odabiru. Nakon neuspješne potrage za majicama koje bi uskladila sa sinčićem, Ivka je odlučila uzeti stvari u svoje ruke. Uz pomoć mašte, kreativnosti i uspješnih suradnica, nastao je brend – MAMASITA&Son. Majice su izrađene od kvalitetnog materijala, proizvedene u Hrvatskoj i lako se održavaju. Za mame su tunike, koje se lako prilagođavaju svakoj figuri, a mogu se nositi na više načina – kao duge majice, kao majice koje otkrivaju jedno rame, kao šire kratke majice ili čak na tenisice kao sportska proljetna haljina. Dečki će pak biti pravi mali frajeri u bodiju s kapuljačom ili popularnoj „hoodici“. Zajednički su im natpisi s kojima će se poistovjetiti gotovo svaka mama.

1. Ivka reci nam ukratko nešto o sebi. Uvijek me zbuni takvo pitanje jer ne znam što bih rekla, odnosno od kud bih počela. Vesela sam, emotivna, strastvena i tvrdoglava. To su vrline. O manama nećemo. Šest godina sam vlasnica studia Angels Body and Emotions u Zagrebu, čiji je glavni smisao okupljati žene pružajući im mjesto za ples i tjelovježbu, druženje i osobni rast i razvoj. Odnedavno sam krenula u avanturu s dva nova branda koja sam razvila u partnerstvu s Majom Zagorac koja radi za mene u Angelsu. Osim toga, mama sam malog vragolana i supruga predivnog muškarca s koji dijelim dom, ljubav i podršku. Strast prema plesu mi je ono što me pokreće u svakodnevnom životu i tu strast obožavam prenositi drugim ženama. Inače sam po struci novinarka, ali život me odnio u drugom smjeru. No još uvijek volim pisati. Moj je životni lajtmotiv iskorištavanje svih talenata na koje u sebi naletim do maksimuma. 

2. Kako se rodila ideja za matching majice mama i sinova? Jednog lijepog sunčanog dana u Zadru dok sam s Vitom šetala, shvatila sam da tako nešto ne postoji kod nas, a ni u inozemstvu ponuda nije neka. Objavila sam post na facebooku žaleći se na to, a frendice su počele tipkat – eto, zašto ti to ne napraviš? I doista, pitala sam se, zašto ne? Zajedno s Majom krenula sam osmišljavati dizajn kakav bih željela, Martina Bolf je naše ideje počela realizirati, a Tihana Gašparec naše je ideje o tisku pretvorila u stvarnost. Nakon toga, kontaktirala me i Martina Cvek Photography i napravile smo fotke. To je bilo to. Naravno ne tako brzo i glatko kao što na prvu zvuči, ali otprilike je to to. 
3. Kako odabireš citate i fraze za majice? Ne odabirem. Život s malim Zmajem, kako od milja zovem svog sina, nameće mi ih sam. Baš zato mislim da su mame super reagirale – jer se s umorom, postavljanjem granica i sličnim izazovima sve suočavamo. Uvijek kad radim, što god radila, radim tako da polazim od sebe i onog što bih ja voljela za sebe. Tako je i s ovim. Tunika je nosiva na više načina, lijepa ali i udobna, a majice i bodići nisu tipično dječji. Imam još puno ideja za natpise i dizajn, ali to će pričekati dok se sve malo ne zahukta.
4. Je li teško uskladiti obiteljske i poslovne obaveze? Teško pitanje. S jedne strane da, Vito je još mali i traži puno vremena i pažnje, a još ne ide u vrtić pa je potrebno opako manevriranje. Tata, baka i ja rotiramo se u čuvanju Zmaja i za sad funkcionira dobro. Iako se ponekad dogodi da doista tih par sati dnevno koje imam za posao nisu dovoljni na kraju ipak nekako sve izvedem. Najviše mi tu osim obitelji pomaže Maja koja često zapisuje moje ideje dok joj ja diktiram vozeći se u autu. Osim toga, tu su i moje instruktorice u Angelsu koje su mi podrška i mijenjaju me kad god treba. Kažu da je potrebno selo da se odgoji dijete, pa s nama mamama poduzetnicaama je to doista slučaj. Uz sve obiteljske obaveze, uvijek želim i ostvarujem i obiteljsko vrijeme bez obaveza kad se nas troje družimo i negdje lunjamo zajedno sami ili u društvu. Tu su i moje najbliže frendice kojima nije problem čak i odraditi nešto za mene kad ja ne stignem ili prilagoditi svoje vrijeme meni jer sam često na sto strana. Poslovni i društveni život su mi isprepleteni pa sve što se događa ekstra u Angelsu provdem u toj prijateljskoj atmosferi i druženju. Unatoč tom svom kaosu ili baš zbog njega, postala sam puno produktivnija. Sastanke odrađujem samo nakon nekog prvotnog telefonskog kontakta koji mi pomogne da odredim ima li neka suradnja smisla tako da jest izazovno, ali meni je to nekako normalno. I obitelj i posao su moje velike ljubavi pa to ne doživljavam kao problem. 
4.  Što za tebe znači biti supermama? Svaka mama je za mene supermama. Prije nisam tako mislila. Mislila sam da su žene koje su “samo” mame, samo mame. Ali nakon što sam rodila smatram da je svaka osoba koja brine o jednom ili više djece oličenje superosobe. To je najveća ljubav i prekrasna životna uloga, ali u njoj nema recepta. Sve radiš u trenutku, reagiraš u sadašnjosti i stalno, konstantno promišljaš svaki svoj potez i svaku odluku. Svaka mama, kakve god odluke donijela, ako je o njima razmislila, ako osjeća ponekad i brigu, ako se trudi da radi u najboljem interesu svog djeteta je supermama!
5. Koliko te majčinstvo promijenilo? Puno i nimalo. U biti, volim vjerovati da sam ostala i dalje ja – vrckava i energična. Prvu godinu majčinstva to definitivno nisam bila. Bila sam klupko umora i brige, sva u nekom drugom svijetu i ništa mi se nije previše dalo. Sad, kad je ta krizna prva godina prošla i kad sam zaplivala hrabrije u vodama majčinstva, vjerujem da sam opet ja. Postala sam produktivnija, kao što sam rekla, definitivno mislim da sam postala hrabrija, ali to je to. Nisam odjednom postala požrtvovnija ili sebe stavila na zadnje mjesto. Sebi sam i dalje vrlo bitna. Ono što me zapravo najviše zateklo je osjećaj da više nikad u životu neću negdje otići sama potpuno bez brige, uvijek će mi Zmaj biti negdje u podsvjesti. Prvo me to šokiralo, ali sada sam navikla.
6. Što bi savjetovala majkama koje žele pokrenuti vlastiti posao? Go for it. Ako vas pukne inspiracija da nešto pokrenete i ako ona dolazi iz srca, iz neke istinske vaše želje, onda je to to! Treba imati malo hrabrosti, puno upornosti i neke malo sulude vjere u uspjeh. Meni je do sada uvijek bilo bitno da realizacija neke ideje u početku ne zahtjeva velika financijska ulaganja dok se ne uhoda jer sam onda imala osjećaj da nemam što izgubiti. Raditi ono što voliš je jedan od najljepših osjećaja na svijetu i tada nekako sav trud i energija dođu same od sebe. I da, uključite intuiciju i slušajte ju. Tako se odabiru najbolji suradnici i najbolji projekti. Ja često, kad imamo neki izazov u poslu, prvo krenem sa živciranjem, ali brzo stanem i kažem sama sebi – rješit će se. Svaki novi rješeni izazov u tome mi daje više samopouzdanja. I da, pazite kome pričate o svojoj ideji. Odaberite nekog hrabrog jer oni koji se boje novih stvari u svom životu prenijet će vam svoj strah i sumnje, a kad krećete u novi projekt za to jednostavno nema mjesta.
Majice za sada možete nabaviti preko Facebook stranice MAMASITA&Son , a u pripremi su i proljetno/ljetne kombinacije te novi inspirativni natpisi.