TVORNICA DIZAJNA SUPERMAME TAMARE

Već neko vrijeme pratimo rad brenda Tvornica Dizajna i potiho mu se divimo. Sasvim slučajno stupila sam u kontakt sa osnivačicom brenda Tamarom Vuković, svestranom supermamom dvije djevojčice koja nam je otkrila svoju priču. Ova tridesettrogodišnja mama, koja se, kako ona kaže, osjeća kao da joj je osamnaest prepuna je zamisli, ideja, znanja i vještina i čeka malo više slobodnog vremena da im konačno pruži priliku da ugledaju svjetlo dana. Ponekad samu sebe i svoj rad vidi kao dijete pred šarenim izlogom bombona u strašnoj nedoumici kojih par vrsta izabrati, jer roditelji su ih samo toliko obećali kupiti.

U svoje trideset i tri godine Tamara je već puno toga postigla. Završila je dva fakulteta i stekla nekoliko zvanja: profesorica filozofije i prvostupnica ekonomije poduzetništva. Unatoč tome što je filozof u duši njezina joj kreativna strana nije dala mira te je u međuvremenu završila i tečaj grafičkog dizajna. No ipak postoji jedna životna titula njoj najvažnija. “Uz sve navedeno kao najbitniju bih titulu istaknula onu koju vrlo često prihvaćamo zdravo za gotovo – titulu Mama. I to ne zato jer me biti mama stavlja iznad ostatka ženskog roda koji nema djecu i koji vikendom spava do 11; koji tjedno pere tek dvije mašine isljučivo vlastite odjeće oprane omekšivačem koji zapravo ima miris; koji uvijek ima vremena za kavu poslije posla ili za otići na trening. Ne, uistinu ne. Za mene biti mama znači imati privilegiju biti nekome bezuvjetno sve i istu ljubav vraćati nazad. Zato, sljedeći je broj dva – jer mi dva puta dnevno prorade leptirići kada pogledam svoje dvije princeze, Miju od osam i pol i Mei koja ima godinu i pol dana. No, ta titula nije došla sama od sebe. Za nju je zaslužan jedan supertata s kojim i sreću i nesreću dijelim već sedamnaest godina.” Da, da, dobro ste pročitali – sedamnaest!

Osim što je mama u srcu, filozof u duši i kreativka u praksi, jedan veliki dio njenog života pripada sportu, ponajviše penjanju. Možda to najbolje dočarava i njezin blog Trenirati za Dvoje posvećen tome, točnije treniranju u trudnoći (i poslije nje) koji je pisala tijekom protekle dvije godine. Blog je idealan za sve mame koje imaju nedoumice oko bavljenja sportom tijekom trudnoće, za mame koje se žele vratiti u formu i koje nemaju ideje za trening s djecom.

I, kao sećer na kraju, rekla nam je nešto i o svojoj Tvornici dizajna. “Kada se moje princeze konačno odluče odmoriti od istraživanja svijeta  i na prstima se uspijem išuljati iz njihovih soba, skuham si čaj, zavalim pored svojeg supermuža i upalim kompjuter. I tu sve počinje i sve završava, cijela priča oko Tvornice Dizajna. Tvornica radi sve – od sve više  poznatih postera i kartica za bebe preko dizajniranja logotipa, letaka, pozivnica za vjenčanja, rođendane, reklamnih plakata do personaliziranih poklona. Nažalost, javnosti su poznati uglavnom ovi prvi s popisa jer je ostalo nastajalo tijekom prijašnjih godina kada je dizajn za mene predstavljao još uvijek samo hobi. Trenutno, uz ukrašavanje uspomena i izradu personaliziranih postera, radim na kolekciji cjenovno prihvatljivijih cvjetnih pozivnica za vjenčanja koje su danas vrlo popularne. Ono što bih stvarno naglasila je da svakoj fotografiji koja mi stigne, zaista posvetim puno pažnje i niti jednu narudžbu ne gledam isključivo kao posao jer svaki moj rad, osim što će značiti puno onome kome je namijenjen, mnogo mi znači i govori o meni samoj.

Sigurne smo da će ova kreativna supermama pronaći vremena za realizaciju svih svojih ideja te da ćemo i dalje uživati u radovima njezine male Tvornice dizajna.

Za sve ostale informacije i narudžbe zapratite Tvornicu Dizajna na službenoj facebook stranici i instagramu.