MAJČINSTVO…ALI PRVO KAVA

#butfirstcoffee…hashtag je u kojoj se mogu pronaći sve supermame. Iako smo različite, nije važno koliko djece imamo ili na koji način ih odgajamo, ipak postoji jedna stvar koja nas sve povezuje, a to je KAVA.

Ona prva jutarnja, ona popodnevna kad bebač napokon zaspe, ona…napokon ona s prijateljicom nakon dugo vremena, ona prva zajednička, crna, s mlijekom, bez mlijeka, sa šećerom, bez šećera, duga, kratka, dupla, trodupla…pa čak i ona hladna, do pola popijena. Svaka mama dobro zna što znači probuditi se i shvatiti da ti je nestalo kave. Smak svijeta. Muž je, naravno, uvijek kriv, čak i ako ju ne pije.

Možda nije samo stvar u okusu ili to što nas uspjeva održati budnima nakon neprospavane noći. Kava je za mame nešto puno više. Kava je nešto samo naše. Pet minuta vremena koje ukrademo i posvetimo samo sebi. Spas u danima kad nam je svega dosta i kad više ne možemo. Gorivo koje nas tjera da idemo dalje i damo sve od sebe. Supernapitak koji nam daje moć. Kava je dio nas, naš mali ritual.

O njoj volimo pričati, volimo ju naslikavati, maziti i paziti, piti iz omiljenih šalica. O da, šalica je bitan dio tog našeg malog svakodnevnog rituala. Baš zato smo još jednom uz pomoć talentirane Martine iz JUME osmislile šalicu koju će zavoljeti svaka supermama. Dovoljno velika da u nju stanu hektolitri najdraže nam kave i s poklopcem zbog kojeg se neće ohladiti, ova šalica kao stvorena je za sve nas supermame!

#jasamsupermama