IZUMI

Pokušavajući  umiriti dijete koje plače, roditelji često pronađu sulude načine u kojima oni, nažalost, ostanu uskraćeni za san.  Ako ste, na primjer uspavali dijete u autu, i dalje vi ne možete spavati, jer vozite. Zato smo moj dragi i ja došli na ideju otvoriti Centar za održavanje bebinog sna.

Princip je sljedeći: centar se sastoji od boksova s pokretnim trakama gdje ostavljate svoj auto: auto vozi na mjestu – po pokretnoj traci, dok dijete mirno spava na stražnjem sjedalu u jajetu. No to nije sve. Vi sami birate kako se želite odmoriti: ako želite popiti kavicu ili čaj, pojesti kolač ili fini ručak, možete to u našem kafiću/restoranu. A ako želite odspavati, nudimo vam prostoriju s udobnim ležajevima u kojoj su spuštene rolete i do koje ne dopiru nikakvi zvukovi. Ne brinite, cijelo vrijeme dok vi odmarate, vašu bebu motri jedan od naših zaposlenika, tako da je vaša beba uvijek na sigurnom. Dođite u naš Centar za održavanje bebinog sna i sami sebi priuštite odmor iz snova!

Još jedan od naših izuma vezan je, naravno, za bebin san. Koliko puta ste umirili i uspavali bebu na svojim rukama, nunajući ju gore-dolje, a kad ste ju spustili u krevetić, ona se odmah probudila? Riješavamo i taj problem! Kupite naš stalak za nunanje:  on je u obliku majčinih prsa i ruku, napravljen je od eko kože, pomični dio (ruke) ide u dva smjera: gore-dolje i lijevo-desno, što god vaša beba više preferira. Posebni  dodatak je grijanje cijelog stalka, tako da se stalno održava prirodna tjelesna temperatura. Naručite li odmah, dobijete stalak koji pjeva uspavanke.

Mnoge bebe pate se s grčevima. Svi smo primjetili da im u tome, barem na kratko, pomaže topla kupka i masaža tog malog slatkog trbuha. Vođeni time, otvaramo wellness za mamu, tatu i bebu. Dok je vaša bebica u toploj kupelji  i na masaži kod naših najboljih terapeuta, vi se odmorite u pjenušavom jacuzziju. Popust dobijaju roditelji  s dvoje ili više djece, u čijem slučaju veće dijete dobija cjelodnevni boravak uz bazene gdje ih zabavljaju dječji animatori obučeni u likove iz crtića Frozen.

I za kraj, jedan mali „izum“ za koji sam sigurna da već negdje postoji samo nije popraćen dobrim marketingom: klipsice za cipelice. Za sve one nestašne bebe s nemirnim nogama koje u sekundi skinu svoje cipelice (znači za SVE bebe), naručite klipsice za cipelice i zakačite ih za bebine nogavice. Budete li brzi dobit će te popust na naš prijenosni senzor koji možete staviti u svaku cipelicu (i čarapu ako treba!)  a koji, u dodiru s tlom, proizvodi zvuk koji sami odabirete. Cilj zvuka je obavijestiti vas da je vaša beba ostala bez cipelice. Budimo iskreni, nisu baš jeftine te male cipele, a vrlo lako i neprimjetno kliznu s tog slatkog malog stopala.

Nevjerojatno kako mašta radi kada je mozak najumorniji.


PETRA
Po profesiji akademska glumica, završila je magisterij glume i lutkarstva u Osijeku i trenutno je zaposlena u Gradskom kazalištu Zorin Dom u Karlovcu, majka je četveromjesečne Korane. Uvijek je voljela pisati, ali trudnoća i majčinstvo su u njoj probudili poriv da piše za djecu i mlade. Piše u pauzama od dojenja, kad ju Korana razbudi (a ona zaspi), a ideje joj većinom padaju kad ju uspavljuje. Prvi njezin tekst za dječju predstavu “Veliko pužovanje” ponovno je na repertoaru u kazalištu u Karlovcu, a drugi tekst “Tko nema u vugla, googla”, nastao u prvim mjesecima Koranina života, uprizoruje se u kazalištu u Sisku. Riječ je o predstavi za mlade u kojoj se susreću dva svijeta – djevojka koja voli čitati knjige i ne posjeduje mobitel i dečko koji prati najnovije trendove i pravi je majstor za elektroniku. Petra će s nama dijeliti svoje majčinske avanture.