LIPIKAR ŠKOLA ATOPIJE ZA DJECU I RODITELJE

Atopijski dermatitis kronična je upalna bolest kože od koje boluje oko 50 milijuna osoba u Europi i 20 % djece na svijetu. Nositi se s atopijskim dermatitisom nije lako, ni djeci ni roditeljima. Istraživanja su pokazala da 58 % djece s atopijom ima poremećen san, a osim toga velika većina roditelja smatra da je atopija uzrok slabijim školskim rezultatima. Iako se ne radi o ozbiljnoj bolesti, atopijski dermatitis utječe na svakodnevni život. Roditelji su zabrinuti, a djeca umorna: atopijski dermatitis može poremetiti obiteljsku rutinu zbog svojih ograničenja, pažnje i brige koju zahtijeva, te neprestanog češanja koje pogoršava simptome i rezultira napornim noćima. Dodatni otežavajući čimbenik je i nerazumijevanje okoline. Kada se atopijski dermatitis nastavi i u odrasloj dobi, on može postati socijalnim hendikepom. S obzirom da učinak na fizički izgled može biti različit, on također može poremetiti dinamiku odnosa ili stvarati nemir u profesionalnom okruženju osobe oboljele od atopije. Primjerice, rukovanje može u drugim osobama pobuditi osjećaj nelagode ili čak uzrokovati odbacivanje.

POBOLJŠANJE KVALITETE ŽIVOTA

Više od 30 godina La Roche-Posay surađuje s dermatolozima diljem svijeta kako bi stvorio proizvode za njegu osjetljive kože koji zadovoljavaju njezine potrebe i zahtjeve. Podržavajući edukacije, kao što su škole atopije, koje se sviđaju i djeci i odraslima, tvrtka pridonosi boljem razumijevanju atopijskog dermatitisa i dostupnih tretmana. U slučaju atopije iznimno je bitan ustrajan tretman prema preporuci dermatologa, svakodnevna njega i higijena primjerenim proizvodima te kvalitetna edukacija pacijenata i roditelja o bolesti i liječenju.

Upravo zbog toga  La Roche-Posay u suradnji s Lječilištem Veli Lošinj i ove godine organizira Lipikar školu atopije koja će se održati u Velom Lošinju od 29. svibnja do 3. lipnja 2017. Kroz predavanja stručnjaka iz područja dermatologije, psihologije i nutricionizma kao i praktične radionice podijelit će se savjeti za olakšanje svakodnevice djeci koja pate od atopijskog dermatitisa kao i njihovih roditelja. La Roche-Posay omogućit će smještaj s punim pansionom u Lječilištu Veli Lošinj i sudjelovanje u Lipikar školi atopije za 10 djece predškolske dobi uz pratnju jednog roditelja ili staratelja.

KAKO SE PRIJAVITI?

Razdoblje prijave za Lipikar školu atopije otvoreno je do nedjelje, 30.04.2017. te se svi zainteresirani mogu informirati o detaljnijoj proceduri te potrebnoj dokumentaciji na La Roche-Posay web stranici. Uz popunjeni formular je potrebno priložiti i medicinsku dokumentaciju te motivacijsko pismo, a tim neovisnih stručnjaka iz područja dermatologije, psihologije i nutricionizma će odabrati deset mališana predškolske dobi koji će uz pratnju jednog roditelja provesti tjedan dana na Velom Lošinju.

O LINIJI LIPIKAR

Laboratoriji La Roche-Posay stvorili su LIPIKAR prije 20 godina. Ta linija proizvoda za suhu kožu djece i odraslih dokazala se učinkovitom u brojnim kliničkim studijama, potvrdivši se kao vodeća marka u emolijentnim proizvodima.

Sa svojim proizvodima LIPIKAR linije, točnije duom kojeg čine Lipikar Syndet AP+ i Lipikar Baume AP+, omogućena je potpuna rutina za osjetljivu kožu sklonu atopiji.

 

Više o atopijskom dermatitisu i Lipikar školi atopije saznajte ovdje.

Na YouTube kanalu La Roche-Posay Hrvatska pogledajte video sadržaje, savjete stručnjaka i iskustva roditelja o  atopijsko dermatitisu.