BOŽUR – LOGOŽAR ZA SVAKU SUPERMAMU

Vrijeme je za modni ponedjeljak i predstavljanje još jedne superžene, kreativne duše koja je osmislila Božur. Sada je idealno vrijeme za razmišljanje o ljetnim modnim detaljima i prvo što nam odmah padne na pamet su – cekeri/logožari. Dodatak koji nikada ne izlazi iz mode. A kada te iste logožare izrađuje divna žena koja u svaki pojedini unosi svoju ljubav i dušu, rezlutat je očaravajuć. “Ime mi je Goga Mekovec (Gordana zvuči grubo?), imam 47god i radim u obiteljskom obrtu. Kako se radi o poslu u kojem stalno morate biti u toku, što zbog mode, što zbog poznavanja tržišta, nekako vas tjera na kreativnost, pa sam tako kupivši svoj prvi logožar (2014) već na putu do doma znala njegov finalni izgled. Reakcije na moj logožar bile su i više nego pozitivne što me opet potaknulo da razmišljam na buđenje već skoro zaboravljene tradicije uz spoj modernog.” 


U proljeće/ljeto 2015. izlaze prvi B?žuri, putem facebooka i instagrama odmah pronalaze svoju publiku. Što je zapravo logožar i kako se izrađuju bajkoviti Božuri, objasnila nam je Goga: “Logožari se rade od biljke rogoz koja raste u močvarnim područjima, bere se u ljetnim mjesecima, zatim suši, razdvaja (češe) i posprema za zimu kada se pletu logožari. Nekad ne tako davno puno obitelji se prehranjivalo i školovalo izradom proizvoda od rogoza, a danas ih je ostalo još samo nekolicina koja to radi zbog očuvanja tradicije. Rogoz je vrlo čvrst,ekološki i antialergijski, stoga ne čudi njegova dugotrajnost.” 

 

Gogu posebno veseli spoznaja da je uz takav spoj tradicionalnog i modernog, uspjela doći do publike na našem i stranom tržištu. Neke velike planove za budućnost nema, samo želju da se ne zaboravi na logožare. Vidjevši Gogine Božure, sigurne smo da nema šanse da se na logožare zaboravi.

Svoj Božur možete pronaći na facebook i instagram profilu.