PIKA OLIVIJA – BREND ZA MAME I BEBE SA SLOVENSKIM POTPISOM

Već smo vam imale priliku predstaviti kreativne mame slovenke koje su s majčinstvom dobile ideje i hrabrost za ostvarenje svojih snova. Jedna od njih je i supermama Ana, zaslužna za brend Pika Olivija u čijoj ponudi možemo pronaći unikatne proizvode kao što su drvene igračke, razne dodatke te ogrlice za mame i bebe. Svi proizvodi napravljeni su od kvalitetnih i sigurnih materijala, nježnih pastelnih boja te s puno ljubavi i truda. Ispričala nam je kako je sve to krenulo i zašto mame (i bebe) odabiru njezine proizvode.

Tko je Ana? Ana je majka dvjema preslatkim djevojčicama, četverogodišnjoj Manji i jednogodišnjoj Ajdi. Po profesiji profesorica slovenskog jezika, ali u duši vječna kreativka. S glavom punom ideja, s policom punom knjiga te s bezbroj ispisanih i obojanih bilježnica i planera. S obaveznom pundžom na glavi i ružičastim naočalama na nosu. Inspiriraju me neobične priče i zanimljivi ljudi, zaljubljenica sam u vintage predmete, malo hiperaktivna, kreativna i svake godine sve više nostalgična.

Kako se rodila ideja za brend Pika Olivija i koje sve proizvode nudite? Pika Olivija je nastao tokom moje druge trudnoće. Oduvijek sam željela sama svojim rukama nešto napraviti za moju djecu, bilo to igračke, odjeća ili neki dodaci. Nikad nisam bila ljubiteljica plastičnih igračaka i svih onih neonskih boja koje najčešće pronalazimo u dječjim dućanima tako da su prvi proizvodi koje sam napravila bili mobil/visilica za kolica i lanac za dudu od drvenih obojanih perla. S obzirom da sam dobila puno pozitivnih komentara, pohvala i upita odlučila sam krenuti u malo ozbiljniji pothvat. On obuhvaća puno rada (od pronalaženja odgovarajućih materijala, testiranja gotovih proizvoda, sređivanja dokumentacije…). Sad sam sa svim tim pri kraju te se napokon mogu primiti pravog posla. Trenutno u ponudi imam visilice/mobile  za kolica, kvačice za dudice, “teething” ogrlice za mame i bebe, ukrasne trakice za kosu i drvene kocke za učenje ili dekoraciju dječje sobe. Za sada uglavnom radim po narudžbi jer zbog vremena trenutno nisam u mogućnosti ići u neku veću proizvodnju. Ali doći će i to – sve u svoje vrijeme.

Za oko su nam zapele prekrasne silikonske ogrlice za mame i bebe. Možeš li našim čitateljicama objasniti o čemu se točno radi? Ogrlice Fancy Mummy  – Happy Baby u zadnje su vrijeme veliki trend kod mama, osobito u inozemstvu. Radi se o ogrlicama od silikonskih perla koje su ujedno i lijepi modni dodatak za mame i bebe. Najčešće mame kad dobiju dijete prestanu nositi sav nakit iz straha da nam ga dijete ne strga (barem je kod mene uvijek tako bilo). Ove ogrlice napravljene su od silikona i zato su sigurne, čak i ako ih dijete stavi u usta. Bebe uvijek nešto hvataju te su baš zbog toga ogrlice super npr. tokom dojenja, nunanja, uspavljivanja. Dijete se igra s perlama, umiri se i skoncentrira. Kad ga pak muče zubići s njima može ublažiti svrbež desni. Osim toga ogrlice su i praktične jer se mogu isprati pod vodom u bilo kojem trenutku, a mogu se oprati i u mašini za pranje suđa. Moderne su i korisne.

Ana, sve što stvaraš radiš isključivo svojim rukama. Kako dolaziš na ideju za novi proizvod, koje materijale koristiš i prije svega uspjevaš li pronaći vremena za sve što želiš napraviti? Tako je, svi proizvodi Pika Olivija rađeni su ručno. Dobijem samo osnovni materijal kao što su npr. perle ili drvene kocke, koje onda naknadno još izbrusim. Ideje najčešće dobijem od svojih kćerkica. Puno svoga vremena posvećujem upravo igri s njima, a didaktički aspekt igračaka me oduvijek zanimao. Kad vidim na kojem stupnju razvoja je npr. moja mlađa kćer, dobijem ideju za igračku koja bi joj bila zanimljiva. I pokušam ju napraviti, uvijek. 🙂 Starija kćerka se toliko igrala s abecednim Pika Olivija kockama da je već s četiri godine naučila sva slova, zna već pisati i pročitati kratke pričice. Sav materijal koji koristim provjerenog je porijekla i kvalitete. Većina drvenih proizvoda je slovenskog porijekla, a za sve ostalo sam potrošila dosta vremena dok sam našla dobavljače sa certificiranim materijalom koji je dokazano siguran za djecu. Sigurnost mi je uvijek na prvom mjestu i baš zbog toga se 100 % trudim. Vremena mi kronično nedostaje, osobito zbog toga što mlađa kćerka ne ide još u vrtić. Radim uglavnom u večernjim satima, a ponekad i noću. Ponekad i po danu, kad cure s tatom odu na izlet.

Postoji li neki proizvod koji ti je posebno drag? To je sigurno mobil za kolica koji sam napravila za Ajdu. Još uvijek ga ima i još se uvijek s njim igra kad negdje idemo. Ima tu prednost da se lako može nadopunjavati, dodajem mu drvene prstene, zvončiće, nekakvu mašnu…razne dodatke koji su djetetu zanimljivi. Slični proizvodi u Sloveniji prije toga nisu bili za kupiti pa sam i zbog toga jako ponosna na ovaj proizvod i jako mi je drago što ga puno mama naručuje za svoje bebe. Takvi proizvodi ujedno imaju i duži “rok trajanja” – najčešće djeci nikad ne dosade, a i materijal je izdržljiv. Baš zbog toga mobili su moj najprodavaniji proizvod, a mame ga naručuju u raznim bojama koje ide uz boju kolica te je osim igračke za djecu i modni dodatak.

Koji su planovi za budućnost brenda Pika Olivija? Prvi cilj je definitivno regulirati svu dokumentaciju i već sam u niskom startu za web stranicu i online dućan. Imam također nekoliko proizvoda koji čekaju da dođu u prodaju. I, naravno, što više raditi na promociji i marketingu.

Što za tebe znači biti supermama? Supermama je mama koja sama sebi dopusti biti majka sa svim svojim osjećajim i emocijama – sretna, razigrana, nervozna, ljuta i umorna.

BLIC PITANJA 

 Kakvu kavu piješ? VELIKU! Obično s mlijekom, povremenokad želim biti više sofisticirana, popijem nezašećerenu crnu.

Štikle ili tenisice? Tenisice. Uvijek. Ili nešto s ravnim džonomNajčešće All-starke ili Stan Smith (da, znam, vrlo neoriginalno).

Imaš sat vremena samo za sebe: što radiš? Aaaa! Obično je to vrlo rijetko tako da sam zbunjena, hodam gore dolje po stanu i ne znam bi li čitala knjigu, lakirala nokte, nazvala prijateljice, popila čašu vina ili išla trčati…Na kraju uvijek završim na kauču s velikom šalicom kave i skrolam po Instagramu.

Opiši svoju obitelj jednom riječju. Sretna.

Za više informacija zapratite Pika Oliviju na službenoj facebook stranici i instagramu, ili pošaljite upit na mail: pikaolivija@gmail.com