KOLAČ OD PALENTE S JABUKAMA

Brzopotezno-story of my mom-life! Da sam sklona akcijama “5 do 12” već i vrapci na grani znaju, ali otkada sam majka, to je postalo pravilo, a ne iznimka (shame on me!). Uvijek je tu sveprisutno “samo još ovo”, “samo još ono”,”evo za par minuta”… I uhvatim se kako oko ponoći provjeravam hrpu natuknica na post-it razbacanim papirićima i jesu li chekirane.. Vikendi, nekoć s nestrpljenjem isčekivani, sada su postali “kad ću to sve stići?!” kratka dva i pol dana. Još kad se u to uključi i pokoja temperatura… Na svoju ambicioznost kulinarskim pothvatima tada mogu samo odmahnuti rukom i sklepati jedan “quickey” desert da moji muškići slučajno ne zaborave kako supermamu imaju ?

KOLAČ OD PALENTE S JABUKAMA
1,5 šalica palente
1/2  šalice kokosovih mrvica
3 šalice sojinog mlijeka
3 šalice jabučnog soka
2 šalice naribanih jabuka
2 žlice agavinog sirupa
3 žlice suncokretovog ulja
*šalica=200g
Pećnicu zagrijati na 200’C.
Pomiješati jabučni sok i sojino mlijeko pa zakuhati. U otopinu soka i mlijeka umiješati palentu i kokos. Dodati ulje i agavin sirup. Kuhati i miješati 2-3 minute pa dodati naribane i ocijeđene jabuke
(možete koristiti voće po želji-
trešnje,višnje,maline,kruške,ananas..).
Pustiti da odstoji 10 minuta kako bi palenta nabubrila.
Sve preliti u dublji i širi kalup za kolače pa peći 30-40 minuta.

IVANA

Supermama ekscentričnog Jana i anđeoskog Viga, ovisnica o cappuccinu, televiziji i udobnosti svog doma. Zaljubljenica u ne-boje, minimalizam i tenisice, fali joj barem 5 dodatnih sati u danu i uredno svugdje kasni. Njezina najdraža parola “red, rad i disciplina” unatrag 4 godine u njenom domu više ne pali. U slobodno vrijeme sanja nove recepte, gomila nove sastojke i nada se da će to dvoje pretvoriti u nešto opipljivo i jestivo u roku tjedan-dva. S vama će rado dijeliti svoje bezglutenske poslastice kojima je i sama očarana.