KAD DIJETE PADNE S KREVETA

Ovaj tekst će se automatski obrisati kada ga pročitate i informacije dobivene ovim putem će se istog trena izbrisati iz vašeg pamćenja. Događaji opisani slijedećim rečenicama zapravo se nisu nikad dogodili.

Kad dijete padne s kreveta

Onaj trenutak kada ostavite dijete bez nadzora na doslovno 5 sekundi misleći “ma valjda neće sad”. I često ne bude ništa. Ali jednom se ipak nešto dogodi. I barem jednom svaka mama doživi onih pogubnih pet sekundi.

Kada čujete TUP, a zatim plač. Kada se slede sve žile u tijelu, kada srce pukne na bezbroj malih komadića i kada mislite da ste najgora majka na svijetu. Kada potrčite brže od svjetlosti, kada odjednom u svojim rukama imate snagu da pomičete planine i istovremeno nevjerojatnu nježnost.

Kada vam suze teku niz lice, a glasom poput anđela  pjevate umirujuću pjesmicu. Kada vam tijelo drhti, a smireno i ponizno ljubite obraze svog djeteta. Kada se zakunete da više nikad, nikad, nikad nećete ostaviti svoje dijete bez nadzora…

…kada za utjehu nazovete svoju majku, a ona smireno izdahne i kaže: “Eh, koliko si ti puta nama…”


PETRA

Po profesiji akademska glumica, završila je magisterij glume i lutkarstva u Osijeku i trenutno je zaposlena u Gradskom kazalištu Zorin Dom u Karlovcu, majka je četveromjesečne Korane. Uvijek je voljela pisati, ali trudnoća i majčinstvo su u njoj probudili poriv da piše za djecu i mlade. Piše u pauzama od dojenja, kad ju Korana razbudi (a ona zaspi), a ideje joj većinom padaju kad ju uspavljuje. Prvi njezin tekst za dječju predstavu “Veliko pužovanje” ponovno je na repertoaru u kazalištu u Karlovcu, a drugi tekst “Tko nema u vugla, googla”, nastao u prvim mjesecima Koranina života, uprizoruje se u kazalištu u Sisku. Riječ je o predstavi za mlade u kojoj se susreću dva svijeta – djevojka koja voli čitati knjige i ne posjeduje mobitel i dečko koji prati najnovije trendove i pravi je majstor za elektroniku. Petra s nama dijeli svoje majčinske avanture.

@petra.cicvaric