GLUTEN FREE PITA OD BLITVE I SIRA

Koliko god mi konkretnost u svemu odgovara, da znam na čemu sam (non-spontanious type of girl), toliko mi i nije loše ovo nepredvidivo i mušičasto vrijeme – red sunca, red kiše.. Lakše se diše. A i kuha. A pogotovo i jede.

Svatko ima svoje veselje, naročito kad si jedan od rijetkih koji još nisu zgibali nekud na more. U mom slučaju to su novi recepti kojima se žurno posvećujem dok malci spavaju, kaos doma miruje,samo lagano zuji klima i muzika sa Soundseta..
Chekiranje i postanje fotkica sa plaže će još neko vrijeme pričekati,do tada će poslužiti i čaša rashlađenog muškata dok se nešto fino sprema u kuhinji 😉
GLUTEN-FREE PITA OD BLITVE I SIRA
200 g blitve (ili špinata)
100 g kukuruznog brašna
60 g univerzalnog mixa
         bezglutenskog brašna
250 g svježeg sira
1 jogurt
3 jaja
sol po želji
prstohvat ili dva usitnjenog bosiljka
Blitvu kuhati 5-10 minuta,dobro ju ocijediti od viška vode i usitniti.
Jaja dobro izraditi pjenjačom, dodati im sir i jogurt te sve zajedno dobro promješati. Dodati usitnjenu blitvu i obje vrste brašna,začiniti i promješati pjenjačom da se sve dobro sjedini.
Peći u namašćenom kalupu promjera do 28 cm, na 180’C, oko 40 minuta
(ovisno o jačini pećnice. Provjeriti čačkalicom dok ne izađe suha).

IVANA

Supermama ekscentričnog Jana i anđeoskog Viga, ovisnica o cappuccinu, televiziji i udobnosti svog doma. Zaljubljenica u ne-boje, minimalizam i tenisice, fali joj barem 5 dodatnih sati u danu i uredno svugdje kasni. Njezina najdraža parola “red, rad i disciplina” unatrag 4 godine u njenom domu više ne pali. U slobodno vrijeme sanja nove recepte, gomila nove sastojke i nada se da će to dvoje pretvoriti u nešto opipljivo i jestivo u roku tjedan-dva. S vama će rado dijeliti svoje bezglutenske poslastice kojima je i sama očarana.