PITA OD HOKAIDO TIKVE

Potaknuta nedavnim kišnim osvježenjem,malo sam požurila s ovom inače jesenskom poslasticom,čim sam ugledala te fotogenične i slatke hokaido tikve na tržnici. I nisam požalila 😉 

PITA OD HOKAIDO TIKVE
tijesto:
1,5 šalica bezglutenskog brašna ili kombinacija sa kukuruznim
1 žlica šećera
prstohvat soli
100 g maslaca
4-6 žlica vode
Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto-maslac usitnite prstima, po potrebi dodajte još brašna ako je ljepljivo. Ostavite da odstoji preko noći u hladnjaku. Hladno tijesto će biti prilično tvrdo. Omekšajte ga rukama i valjkom, ali ne previše jer će se lijepiti. Tankim slojem tijesta obložite namašten i pobrašnjen okrugli kalup za pitu.
Tijesto nabockajte vilicom, prekrijte papirom za pečenje i na njega stavite dvije šake graha,koji će spriječiti da se tijesto napuhne. Pecite prazno tijesto petnaestak minuta ma 180’C. Izvadite iz pećnice,maknite papir i grah pa pustite da se tijesto malo ohladi. Za to vrijeme pripremite kremu.
za kremu:
1 hokaido tikva srednje veličine
200 ml slatkog vrhnja
1 šalica smeđeg šećera
1/2 žličice cimeta u prahu
1/2 žličice đumbira u prahu
2 jaja
Bundevu ogulite i narežite na kockice. Pecite je u pećnici na 180’C oko petnaestak minuta dok sasvim ne omekša. Prebacite u blender,pa zajedno s jajima i slatkim vrhnjem izmiksajte u glatki pire. Dodajte šećer i začine, pa kušajte.Doradite po svojoj želji. Napunite koricu pireom od bundeve pa pecite u pećnici još četrdesetak minuta. Pustite da se posve ohladi.