MAGICAL BOOK LAB – PERSONALIZIRANE KNJIGE ZA NAJLJEPŠE USPOMENE

Daria Markić, nakon osam godina radnog iskustva u prodaji, računovodstvu i grafičkom dizajnu, odlučila je pokrenuti vlastiti obrt i proizvoditi personalizirane unikatne knjige za djecu i odrasle, prigodnog naziva Magical Book Lab

Inspiraciju za radosnice pronašla sam tražeći istu za poklon i shvativši da su sve na tržištu pomalo zastarjele, sličnog dizajna, s predviđenim mjestima za samostalno lijepljenje fotografija. Napravila sam zatim vlastiti dizajn foto-radosnice s unosom do 30 fotografija naručitelja koje prate sadržaj knjige i vidjevši oduševljenje prijatelja i poznanika, razvila knjigu u gotov proizvod.

U ponudi Magic Book Lab-a nalaze se personalizirane Radosnice za djecu do prve godine života, u verzijama za curice i dečke. Tekstovi su većinom osmišljeni u stihovima, napisani kao priča o odrastanju djeteta s praznim crtama za nadopisivanje sadržaja. Uzimajući u obzir ubrzanu svakodnevnicu svih roditelja i pomanjkanje vremena za razvijanje fotografija, osim standardne Daria je osmislila i foto-radosnicu. U postojeću osmišljenu Radosnicu tako se tijekom pripreme za tisak unosi do 30 fotografija pa nakon tiska sadržava sve željene fotografije roditelja, uz ostala iznenađenja i detalje s rođenja.

Dizajn knjiga i tekstove osmišljavam samostalno, a diferencira ih na tržištu perivi papir u unutrašnjosti kao i korice koje se u potpunosti personaliziraju po željama naručitelja, a uključuju fotografije djeteta, prve otiske rukica i nogica, tekstove izvedene plošno kao i u ispupčenom 3D printu. Dizajn je osmišljen u veselim bojama i prigodnim pozadinama pa nailazi na veliko odobrenje kupaca zasićenih istim proizvodima te vrste koji se nude na tržištu.

Kao posljednji novitet, u ponudi Magic Book Lab-a Daria uvodi također samostalno osmišljenu i dizajniranu knjigu „Moje vrtićko doba“, kao nastavak Radosnice. Knjiga je koncipirana po godinama vrtića i prati život djeteta od navršene prve godine života do polaska u osnovnu školu. Na kraju ispunjavanja knjige, vidljiv je razvitak djeteta kroz sve godine vrtića, stečena znanja, promjena interesa, stečeni novi prijatelji, te svi ostali detalji koje knjiga obrađuje, a u dijelovima „Moji najljepši crteži“ vidljiv je razvitak kreativnosti.

Zbog velikog broja upita, Daria u prodaju uvodi izradu knjiga svih tematika. “Velik interes ima Trudnički spomenar, u koji se unosi tijekom pripreme za tisak dogovoren broj fotografija iz razdoblja trudnoće, citati, pisma i poruke. Dizajn se dogovara s naručiteljem dok su korice svih knjiga u potpunosti personalizirane i podržavaju apliciranje fotografija te 3D ili 2D teksta po izboruu. Također puno upita ima i za personaliziranu knjigu za djevojačke večeri, zamišljenu kao poklon mladenki od prijateljica.”

Više informacija o ovim zanimljivim personaliziranim knjigama pronašite na službenoj facebook stranici Magical Book Lab.