@__mamamia__ SUPERMAMA BLOGERICA

O Sandri smo već pisali dok je bila trudna. Zaista je bila modna inspiracija za svaku trudnicu. Sada, kada je mama, svijet joj se preokrenuo, a mala princeza Mia postala je glavna glumica stoga je i svoj instagram profil preimenovala u @__mamamia__

Kada si saznala da si trudna, kakva je bila tvoja reakcija? Kasnila mi je menstruacija 7 dana, ali me to baš nije doticalo jer se i ranije događalo. Onda sam otišla do grada, vidim apoteku, ajde reko’ da ja kupim taj test, da ga napravim, onako za  sebe. Napravim, ostavim  da čeka. Idem pravit ručak. Zaboravim ja za njega, prođem pored mjesta gdje sam ga spustila, i sad ide ona filmska scena slow motion, povratak unazad, nešto čudno mi zapne za oko. Gledam ja test, gleda on mene, jedna više nego do sad, vrtim onu kutiju da vidim je li ispravan, kaže s dvije linije pozitivan. U tom trenutku sam imala navalu emocija. Uzbuđenje i strah. Radost ogromna jer sam to htjela, a strah od nove uloge. Ne znam što bih. Plač, neću nikog zvati,  jer to treba uživo obznaniti. Odem do prozora malo na zrak dok se nisam vratila u normalnu. Tako sam gledala kroz prozor jedno 15 minuta u nebo i zahvaljivala se Bogu.

Jesi li imala kakve posebne želje u trudnoći? Ne. Ja da nisam imala trbuh, koji je bio ogroman, ne bih niti znala da sam trudna, ako izostavim ona prva tri mjeseca koja su mi bila paklena, svaki dan sam povraćala navečer od pola 8, kao programirana. Užas, ali sve je to nebitno, i prođe kao dlan o dlan.

Imaš li kakav savjet za trudnice? Imam, da spavaju 🙂 šalim se malo, mada, tko može dobro će mu doći, ja nisam nikad mogla spavati po danu, ni dan danas. Najbitnije je da se psihički pripreme na porođaj. Da u glavi prevrte sve moguće opcije. Od prirodnog poroda za par sati, do onog od par dana i na kraju do carskog. Da se ne opterećuju, ne čitaju, ne gledaju porode na youtubeu, što mnoge žene rade. Pozitivan um, pozitivan ishod. Sa osmjehom. Stisni. Žena si, možeš sve.

Sad, kada si mama, koji bi savjet dala sama sebi prije nego si rodila? Vjeruj mi nikakav, sve bih ja ovo ovako isto, ispočetka, bez znanja, na slijepo. Volim učiti u hodu. Inače ne volim savjete, svojeglava sam, znam možda ne valja, ali tako najbolje funkcioniram, rasterećena sam i ono polako, kako Bog da tako će i biti. Meni je tako naljepše živjeti, čim probam drugačije, navala stresa dosegne maksimum. Zato opušteno samo.

Kakvo je bilo tvoje iskustvo poroda? Predivno. Sad će se šokirati 80 % žena, ali je tako. Ukratko,termin mi je bio 14. 5, rodila sam 20og. Otišla na kontrolu, bila otvorena 4 prsta, nisam pojma imala, ništa me nije boljelo. Samo da kažem da sam svaki dan šetala, najmanje sat vremena. Uglavnom, ostavili su me u bolnici, primljena sam oko 6 navečer. U 12  sati točno u ponoć, počele su mi blage kontrakcije, do 1 sam šetala hodnikom. Primljena u rađaonu u 1.15 , otvorena 6 prstiju. U pola 5 su mi krenuli naponi. Na stol sam legla u 5.15, rodila u 5.25 ujutro. Nisam rezana. Za poželjeti.

Što je , po tvom mišljenju, najteži dio majčinstva? Majčinstvo. Vrlo jednostavno. I sve što nosi sa sobom, sva odgovornost, briga  odgoj…

Koja je najdraža igračka tvoje kćeri? Daljinski upravljač.

Najveća briga kada razmišljaš o budućnosti dvoje kćeri? U kakvom će društvu odrastati, kada je ovo u kojem mi živimo već takvo kakvo je, a nije dobro.

Najbolji dio majčinstva? Kao što je gore i najteži dio majčinstva ustvari “majčinstvo” tako je i najbolji dio, njegova svrha. U uzajamnoj su vezi. Ljubav je to, zar ima šta bolje od toga?