TOP 10 NAJČITANIJIH TEKSTOVA I INTERVJUA U 2017

Još jedna godina je iza nas, za nas možda jedna od najuzbudljivijih i najljepših. U nepunih godinu dana postojanja naš portal ostvario je veliku čitanost. Broj koji je iz dana u dan sve veći, a sve to zahvaljujući VAMA! Toliko divnih iskrenih tekstova naših kolumnistica, zanimljivih intervjua, inspiracije i divnih kreativnih, poduzetnih i hrabrih superžena i supermama. Hvala vam! Danas vam donosimo Top 10 najčitanijih tekstova i intervjua iako ni ostali nimalo ne zaostaju za njima.

1. 10 RAZLOGA ZAŠTO NE VOLIM LJETO OTKAD SAM MAMA

Biti mama na +30 stupnjeva uopće nije lako. A kako to izgleda ispričala nam je naša Martina. Ako ste propustili ovaj načitaniji tekst u 2017 pročitajte ga ovdje.

2. ZAŠTO VOLIM PHILIPS PRP AQUA 3 U 1. Kako smo do sad uopće živjele bez ovog usisavača? Za nas ga je isprobala poznata food blogerica i mama Sanja “Domaćica”. Njezinu recenziju pročitajte ovdje.

3. 5 NAJLJEPŠIH STVARI ZA DJEČJU SOBU S HRVATSKIM POTPISOM

Najljepši hrvatski brendovi za uređenje dječje sobe. Mi ih obožavamo, a vidimo da ste ih u 2017 godini obožavali i vi. Kupujmo i dalje “made in Croatia” i podržavajmo naše mame poduzetnice. Koje smo brendove voljeli u 2017 pogledajte ovdje.

4. MODERNI KLINCI: BABY FASHION BY BABY LIAM

Napokon smo otkrile tko se krije iza popularne facebook stranice za mame. Ako ste propustili ovaj intervju ovdje možete pročitati o čemu smo sve razgovarale sa supermamom Leom.

5. SUPERMAMA “DOMAĆICA” SANJA

Nama i vama vrlo drag intervju sa mamom i food blogericom Sanjom “Domaćicom”. Sa Ssanjom smo popričale o bloganju i majčinstvu, a ako ste ga propustili onda brzo klik ovdje.

6. PRVA TRUDNOĆA U USPOREDBI S TRUDNOĆOM UZ DVOGODIŠNJAKA

Naša supermama Sonja usporedila je svoju drugu trudnoću s prvom. “U drugoj trudnoći ipak je drugačije. Otprilike znamo što nas očekuje, i nemamo vremena za toliko razmišljanja. Ali je jednako jako uzbuđenje, jednako jaka ljubav prema toj bebi, pogotovo kada vam mahne na ultrazvuku, kada vidite male ruke i noge, kada vidite otkucaje srca. Čarobno i jednako jako.” Tekst u cijelosti pročitajte ovdje.

7. NEPOPOLNA MAMA – SINGLE #SUPERMAMA

Eva je single mama i poznata slovenska blogerica koju obožavamo, a nama je otkrila kako je to biti samohrana majka. “Otkad sam postala mama, samohrana mama, zaključila sam kako nema veze što sam sama, jer sam jača nego što mislim i imam pravo biti sretna i ponosna. Iako mi bude teško, moram nastavit živjeti i djetetove potrebe su uvijek ispred mojih. A najbitnije je, da znam, da mogu odgojiti sretno dijete, bez obzira na situaciju.” Tekst u cijelosti pročitajte ovdje.

8. JE LI MAJČINSTVO POSTALO NATJECANJE

Danas, kada sam i sama majka, shvaćam da je prirodno da smo ludo zaljubljeni u svoju djecu i da zaista (najčešće) nehotice hvalimo jer smo zaista hiper ponosni na svaki njihov napredak. Ali, od samog početka, se osjeća taj natjecateljski duh. “Moj je propuzao sa 5 mjeseci”, “moja je slagala rečenice s godinu i 2 mjeseca”, “moj matematiku rješava sa 2 godine” i slično. Karikiram, naravno, ali bilo je i takvih bisera. Svaka čast roditeljima koji su uspjeli od svoje djece napraviti male genijalce. Ali ima i nas koji idemo laganijim tempom.” Ako ste propustili Sonjin tekst pročitajte ga ovdje.

9. SUPERINSTAMAMA: @VYLSON

Instamame naša su vječna inspiracija, a vas je oduševila novopečena mama Vildana. “Vildana, @vylson, nepopravljiva romantičarka i zaljubljenica u dobru knjigu koja je sarajevsku adresu prije dvije godine zamijenila dubrovačkom, a sve zbog – ljubavi, čega bi drugog. Žena sa skulama. Kolekcionar. Svega što se može skladištiti i onoga što se arhivira unutra. U srce i dušu. Živi savršeno nesavršenim životom sa svoja dva dečka, onim većim – neobičnim bradatim muškarcem s milijun hobija i malenim čovječuljkom u kojem je naseljena sva ljubav svijeta i koji joj je poklonio najljepšu avanturu života – majčinstvo.” Cijeli intervju s Vildanom pročitaje ovdje.

TOP LISTA DOBRONAMJERNIH SAVJETA

Naša kolumnistica Maja Marić, blogerica s bloga “Misusovo” i supermama male Morane sastavila je svoju ‘The Best Of’ listu roditeljskih, prijateljskih i susjedskih ‘savjeta’, točnije, prikrivenih kritika i uvreda. Ako ste propustili tekst možete ga pronaći ovdje.

 

Hvala vam što nas čitate!

Sretna 2018!