PRVI ROĐENDAN SUPERMAMA

Kako je priča Supermama započela? To je pitanje koje nas jako puno mama pita. Neobična je naša priča. Ali tako sudbinska. U božićno vrijeme prije godinu dana sazrela je ideja o pokretanju Supermama… Ali, krenimo od početka…

Jednom davno, pisala sam modni blog. Otvorila sam Instagram profil, na kojem zapravo i nisam bila baš aktivna. Ali, s vremenom, pojavila se šačica ljudi koje sam pratila, koji su dijelili iste interese kao i ja, te čiji su mi profili znali uljepšati dan. Između ostalih, bio je tu i profil zvan Wear.Eat.Love. Divan, šarolik, kulinarski profil. Međusobno smo si ostavljali komentare pod slikama, na engleskom jeziku, ne znajući tko se zapravo krije iza tih profila. Do jednog dana, kada sam odlučila izaći iz svoje comfort zone i objaviti vijest kako sam trudna. Ispod te fotografije, dočekao me komentar od Wear.Eat.Love kako i ona očekuje bebu. Nastavile smo se o tome dopisivati, sve na engleskom jeziku. Shvatile da su nam termini poroda gotovo na isti dan i da obje očekujemo dječake. Odjednom, shvaćam da se iza profila krije mlada damica koja je iz Hrvatske. Štoviše, damica koja je iz Zagreba i išla je s mojim bratom u školu. Čak imamo i zajedničke prijatelje. To je bila Martina. Naše prijateljstvo započelo je kada smo obje saznale da smo trudne. Naši dječaci povezali su nas do mjere da mi je to neshvatljivo. Dopisivale smo se svaki dan, razmjenjivale iskustva, a nikada se nismo vidjele, jer Martina, živi u Padovi. Ali, stvorilo se to jedno blisko prijateljstvo.

Nakon godinu dana i samo dvije kave koje smo uspjele popiti skupa, kada bi Martina doskočila sa svojim ljepotanom u Zagreb, rodila se ideja o pokretanju portala. Portala koji će biti za sve žene, sve majke, za mame, za supermame. O svemu. I edukativno, ali najvažnije – motivacijski. Htjele smo lifestyle portal koji će promovirati žensku snagu, majčinstvo, prijateljstvo, poduzetništvo i upravo, zašto je svaka od nas zaslužila prefiks SUPER.

Portal smo otvorile javnosti 11.1.2017. I nastao je boooom. Nismo niti slutile da ćemo dobiti toliko čitatelja, da ćemo izazvati takvu lavinu emocija, komentara, da će naši mailovi biti zatrpani divnim porukama podrške i upitima za suradnje. Nismo niti slutile da ćemo otvoriti vrata svakoj mami, i da ćemo putem sklopiti puno prijateljstva. Novih, drugačijih, zanimljivih, osjećajnih.

Naš portal je postao zajednica divnih žena. I ponekih očeva koji su se ohrabrili pisati nam, a ovim ih putem ohrabrujemo da nam se javljaju, jer želimo čuti i njihova iskustva roditeljstva. 🙂 Upoznale smo brojne divne mame koje su nesebično odlučile dijeliti s nama svoje priče.

Kroz ovih godinu dana, podijelile smo priče koje nadahnjuju, priče koje rastužuju, priče koje nas motiviraju da se ohrabrimo i pokrenemo svoj posao, jadikovke o odgoju, savjete kako postati bolje, svajete kako izgledati bolje, uradi sam projekte, gdje putovati s djecom, kako putovati s djecom, što skuhati, kako se zdravo hraniti, gdje vježbati itd.  Predstavile smo divne žene koje su pokrenule svoj posao, a gotovo svaku od njih je motiviralo na to upravo majčinstvo. A mi vas sve želimo potaknuti – pokrenite se, jer vi to možete. Jer, mi to možemo. I nije lagan naš posao, velika je odgovornost biti majka, odgojiti djecu i oblikovati ih u poštene i zdrave odrasle osobe, a pritom ne izgubiti sebe, ne izgubiti svoj smisao. Teško je, ali mi to možemo! I upravo zato smo zaslužile tu titulu SUPERMAMA.

Ovim putem se zahvaljujemo svim našim kolumnisticama, suradnicama i supermamama blogericama. Tijekom godine družile smo se sa divnim i inspirativnim ženama. Svaka od vas ovu zajednicu je obogatila na svoj način. I vi koje ste nekada pisale, i vi koje pišete i vi koje želite pisati. I zato vam hvala. Sretan nam rođendan! A proslava? Proslavu ćemo organizirati na proljeće, jer sve smo zaokupljene šmrckavim nosićima naših superbeba i superdjece. Jer, takav je život supermama!

#jasamsupermama