FABRIČICA SNOVA

Iza branda zvanog Fabričica snova nalazi se supermama dvoje djece. Njezinu ljubav prema lutkicama i šivanjem već možete osjetiti preko fotografija, a pogotovo kada primite upravo ovu lutkicu u ruke.

Tko čini tim Fabričice snova? Fabričicu snova čini tim od 4 člana, 2 velika (suprug i ja) i 2 mala (sin i kćerka), a u posljednje vrijeme tu je i tetka koja je krojačica. Najveći dio posla obavljam ja, ali svatko od njih daje svoj nezanemarljiv doprinos. Naš brend je nastao sasvim slučajno, iz potrebe da za nas stvaramo interesantne stvarčice koje nismo imali gdje kupiti. U jednom trenutku smo poželjeli da naše stvarčice još neko vidi, jer smo vjerovali da još negdje postoje ljudi, koji imaju sličan ukus našem. I tako smo prvo počeli sa izradom interesantnih broševa, ogrlica, naušnica, ordena, a onda krajem studenog prošle godine i sa izradom krpenih lutkica.

Kako ste došli na ideju izrade lutkica? Još kao dijete sam voljela krpene lutkice, nekako su mi one posebne, ne volim plastične lutkice,  a kako imam kćer, u par navrata sam joj htjela kupiti jednu takvu, ali na žalost, sve koje su se meni jako svidjele su bile za nas preskupe. Iz te želje da moja kćerkica ima jednu takvu lutkicu tijekom odrastanja, odlučila sam napraviti jednu za nju. Nakon toga, poželjela sam ih napraviti i za drugu djecu, jer sam pomislila da bi se možda one svidjele i drugoj djeci kada bi ih vidjela. Želja mi je bila da njihova cijena bude takva, da  budu dostupne i drugima, a ne samo bogatima.
Koliko je zahtevan proces izrade? Proces izrade je jako zahtjevan i traje dugo,  ako želite da lutkica bude skoro pa savršena. Ja sam po zanimanju farmaceut, a ovo mi je samo hobi, ali  je možda profesionalna deformacija učinila da obraćam pažnju na preciznost i detalje. Želja mi je bila da napravim lutkicu koja je lijepa, nesvakidašnja, pedantno izrađena, veselih dezena i  da buda takva, da sa ponosom mogu reći da smo je mi napravili.
Koje materijale koristite? Materijali su prirodni, osim za tijelo gdje je mješavina. Volim da one nose sve ono što bih i ja obukla, tu mislim i na dezen, ali i na vrstu materijala. Ne vodim se time da je to samo lutkica, i da nije važno koji je materijal u pitanju.
Imate li lutkicu koja je vas osobni favorit? U principu, meni su sve jako drage, ali posebno mjesto zauzima lutkica koju sam prvu napravila. Nju cu uvijek čuvati.
 
Jeste li zadovoljni odazivom kupaca? Jako smo zadovoljni odazivom kupaca. Dok sam izrađivala i druge stvarčice prije lutkica, a i sada lutkice, nisam zamišljala da bi to kupovao veliki broj ljudi, ne zato što nisam vjerovala u njih, već zato što ne bih voljela da ih ima prevelik broj ljudi, jer kao što ja ne volim biti jedna od mnogih, tako ne bih htjela ni da njih ima svatko. Fabričica Snova nije zamišljena tako da se u njoj izrađuju lutkice koje vole široke narodne mase , bez obzira što bi u tom slucaju prihod bio veći. Presrecna sam sto mogu da pravim lutkice koje se meni svidjaju, i koji me čine sretnom, i što mogu ponuditi nešto drugačije, u vremenu gdje su tvorničke stvarčice zauzele primat, a ručni rad se smanjio.
Dostavljate li u Hrvatsku? Šaljemo ih svuda gdje ih ljudi žele. Do sada su otputovale u Ameriku, Njemačku, Francusku, Hrvatsku  i Crnu Goru.