MALI ŽENSKI RAZGOVORI U PULI

Mjesto radnje: Galerija Cvajner. Kad sam u Puli to je kafić u kojem ćete me najčešće naći. Solidna kava (hej, ja ipak dolazim iz zemlje gdje je kava najbolja, kad kažem da je solidna onda je to kompliment), pogled na Augustov hram, osobito ako se odlučite sjesti vani. Ja preferiram unutra zbog posebnog i divnog ambijenta, i tog retro vintage štiha. Obožavam taj spoj modernog i starinskog.

Ovaj put bila sam posebno uzbuđena. Napokon sam uspjela dogovoriti kavicu sa Sandrom i Samantom u instasvijetu poznatije kao: @salty_air__ i @sam.and.sons. Sandru i Samantu upoznala sam zahvaljujući Instagramu. Instagrame, hvala ti! Zbog svih tih divnih žena koje su danas moje prijateljice i moja inspiracija.

Smješno je što su se Sandra i Samanta do sada znale samo preko Instagrama, iako obje žive u Puli, gradu gdje se pretežno svi poznaju, makar iz viđenja.

Dolazim prva u Cvajner, Samanta javlja da joj muž kasni sa posla. Javljam da ju čekam koliko god treba. Ova ženska kavica se ne propušta. Naručujem svoju solidnu kavu i nestrpljivo ih čekam. Kroz prozor napokon vidim divnu Sandru. Da, ona je moj #momcrush. U ruci nosi divno cvijeće, kao i uvijek. Jesam vam rekla da još niti jedan naš sastanak nije prošao bez cvijeća? U životu sam dobila više cvijeća od svojih instamama nego od muža. Zaista. Dok čekamo Samantu pričamo o svemu, tema imamo bezbroj. Sandra je posljednjih godinu dana provela u Grčkoj pa mi priča kako joj je bilo. Uglavnom, sretna je što se vratila u Hrvatsku. Odjednom uzima fotoaparat i počinje me slikati. Nisam nikad opuštena pred kamerom, ali trudim se. Ipak me slika Sandra, jeste vidjeli njezine predivne slike na instagramu? Nije ni svjesna koliko je talentirana. Njezine fotografije imaju neku posebnu čarobnu romatičnu atmosferu.

I napokon u Cvajner ulazi nasmijana Samanta, koja se ni ne vidi od dva ogromna buketa cvijeća koja nosi u rukama. Donosi nam suncokrete i eukaliptuse, iz jedne od najljepših cvjećarni u Puli Flor D’Jana. Odmah se bacamo na slikanje. I odlučujemo naručiti vino. Ipak je petak. A mi smo bez djece. Moramo proslaviti. Iako smo prvih 20 minuta sigurno pričali o klincima.

Primjećujem da je Samanta promijenila boju kose od zadnjeg puta kad smo se vidjele. I baš zrači nekom energijom. Ne vjerujem da je to samo zbog kose, ona je jednostavna takva. Uz nju ne možeš biti loše volje.

I ona i muž su frizeri. Mislim si kako je super da ti je muž frizer. Nemaš brige. Uvijek imaš ofarban izrast i isfeniranu kosu. Aha. Samanta se samo nasmijala.

Pijuckamo vino. I baš je dobro. Bolje nego kava. Više ne pričamo o klincima. Sad smo prešli na tetovaže. Ja sam jedina koja ih nema, a već dugo želim jednu malu. Definitivno sljedeći put kad dođem. Zaključujemo da si nikad ne bi istetovirale ime muža/partnera haha. Sorry mužiću!

Vrijeme prolazi. Počinju zvoniti telefoni. “Kad ćeš doći?” Obaveze zovu. Majčinstvo zove. Samantu zove salsa festival. Ona ide dalje u život. 🙂

Sljedeći put dogovaramo izlazak, navečer. Ako nam klinci dopuste. I muževi, naravno.

Sandra @salty_air__

Samanta @sam.and.sons

Martina @ouritaliandays