USKRŠNJE PISANICE

Volim jednostavne, prirodne, a opet nekomplicirane detalje, dekoracije koje se mogu napraviti, naravno u što kraćem vremenu. A tko to ne voli??!! Dolaskom proljeća, šarenila, dužih  i sunčanih dana, svake godine je posebno obiteljsko druženje za stolom, blagdan koji mi je osobno najdraži- Uskrs. Proljeće i proljetne svježe namirnice na stolu, nema mi dražeg osjećaja.

Doručak u kombinaciji sa pincom, šunkicom, francuskom salatom, jajima, rotkvicom i mladim lukom u obiteljskom okruženju, neizostavna je tradicija svake godine. Kako na najbrži način ukrasiti blagdanski stol?! Ukrašavanjem detaljima tako i stola važan su i neizostavan dio svake blagdanske priče. Ispisana ili bojana jaja predstavljaju simbol plodnosti, novog života i buđenja šarenila- proljeća.

Osobno sam se fokusirala na pisanice, simbol Uskrsa. Jednostavan, rustikalan i prirodan opis je mog ovogodišnjeg  blagdanskog stola, a isto tako i pisanica. Prirodne i jednostavne, bez farbanja pisanice koje su gotove, al doslovno u nekoliko minuta. Postupak izrade nije potreban, što me dodatno oduševljava.

Koristila sam salvete ( može se koristiti i u tkanini ubrus), netoksični flomaster bijele i crne boje, cvijeće ubrano na prvoj najbližoj livadi, špagu i revere sa moje svadbe. Točkasti, zekonje koji asociraju da pate od kroniče zubobolje i uspavana ljepotica sa krupnim trepavicama pisanice su za koje sam se odlučila. Ove godine u tucanju definitivno dajem pobjedu zekonjama sa zuboboljom. Neka najjači pobjedi. Klinci ce sigurno uživati..

Želim Vam ugodne, kreativne, nasmijane, sretne i blagoslovljene blagdane!!!

Sretan Uskrs!!!


TINA

Rođena i živim u Zagrebu, dalmatinskih korijena. U ranim 30-tim odlučujem upisati fakultet i završiti ga. Po struci ekonomist, zaposlena u bankarskom sektoru.
Jednostavna, spontana, uporna, tvrdoglava. Volim druženja, pozitivno okruženje i neopterećenost. Ovisnik o kombinezonima i tenisicama. Mama divnog dječaka, koji nas je iznenadio sa jednim kromosom više i dao nam osjećaj posebnosti i nevjerojatnu ljubav. Život je za nas avantura za koju treba hrabrost, kako bi mogli živjeti život iz snova.
Što za tebe znači biti mama? Izazov, neizvjesnost, posebna ljubav!! Nedavno sam procitala tekst od jedne autorice koja je opisala majčinstvo kao osobno putovanje svake zene, gdje je potrebna hrabrost da se podnese neizvjesnost, da se dotakne sebe i misli neovisno. U toj recenici sam se definitivno pronasla.

Koji bi savjet sebi dala da se možeš vratiti u vrijeme prije nego si postala mama? Putuj, samo putuj sto vise mozes…

Kako bi jednom rječju opisala svoju obitelj? Posebna.
Instagram: @tinki_pink