ZA DRUGU GODIŠNJICU BRAKA NA TAJLAND

Ostala sam vam dužna jedan post o našem putovanju na Tajland, u grad Phuket. Nakon peripetija oko viza ipak smo poletjeli i zaputili se u Phuket s klincima na osam dana. Let ovaj put nije prošao glatko kao kada smo letjeli za Bali. Dečki u 18 sati letenja i dva dvosatna presjedanja nisu oka sklopili, a ni mi. Na kraju smo ispucali sve adute i šetali se avionom gore-dolje. Još u našoj ‘Rvackoj smo se dogovorili s Tajlanđanima da nas čeka rent-a-car točno u vrijeme kada slijećemo. Kada smo stigli, izmoreni i na rubu živčanog sloma, čekali smo još taj divni rent-a-car na aerodromu dva sata. Tada smo prvi put uvidjeli da je ovdje jedan totalno drugi svijet.

Maštali smo o hotelu i bili toliko uzbuđeni što ćemo malo odspavati. No, tamo nas je dočekala soba u kojoj ne možeš biti koliko smrdi po vlazi, mravi u krevetu, bazen koji ne znaju ni oni kada su ga zadnji put očistili i tuš bez tople vode. Za hotel s pet zvjezdica i cijenu koju plaćamo to je bilo nedopustivo, još smo s malom djecom. Naše spavanje nije došlo na red sljedeća tri sata, jer je njihov engleski jako slab iako rade na recepciji s turistima. Osim toga, njima je to sve normalno, kako ćemo, lako ćemo. Na kraju smo dobili drugu sobu koju su nedavno obnovili i napokon dočekali taj krevet.


Ostavili smo si auto svih osam dana i dobro isplanirali te dane, tako da što manje vremena provedemo u hotelu koji nam se jednostavno zamjerio (u jednom trenutku su nam ponudili da spavamo u teretani dok oni ne srede sobu).
Prvi dan smo obišli sve turističke znamenitosti i hramove. Zatim smo se nekoliko dana kupali na različitim plažama. Tu smo si baš dali oduška, bez stresa i žurbe, samo kupanac, a dečki su bili oduševljeni. Dva dana smo rezervirali za putovanja na njihove divne otoke brodom. To smo išli sa Sea Star agencijom i brzim brodom. Dugo smo vagali sto ćemo iz i kako ćemo, jer ti brodovi dosta skaču i nisu za trudnice i malu djecu. No, nije tako strašno, može se. Svima je to bilo jedno posebno iskustvo. Samo sjednite iza i svako malo se mažite kremom, jer je sunce ludo.

Nekada smo jeli u restoranima, ali većinom smo ubijali Street Food. Obično bi nas ispalo oko 30ak kuna hrana za svo četvero, a mi možemo puno pojesti.


ANAMARIJA

Majka jednojajčanih blizanaca i žena najvećeg slatkoljupca na svijetu. Dvesetpetogodišnjakinja koja ne želi rano ostariti. Učiteljica koja je razred pun djece zamijenila dvojicom (divljaka) i uči kako preživjeti iz dana u dan kao mama. Previše sarkastična, premalo romantična. Plesala u folkloru deset godina i proputovala cijelu Europu. Sada putujem s obitelji i uživam u zajedničkim uspomenama koje stvaramo. Jednostavna. Pozitivna. Moderna – što god to značilo!

 

Blog: Anne Modern Mom
Instagram: @annemodernmom