NESVRSTANI – TJEDAN ZA LJUDE I UMJETNOST

U svibnju ove godine u Laubi će se po prvi put održati umjetnička konvencija pod nazivom Nesvrstani – tjedan za ljude i umjetnost. Osim umjetnosti i izobilju svega što nam nudi, u dvorištu Laube posjetitelje očekuju kreativne radionice za djecu i mlade te filmski program u suradnji s Motovun Film Festivalom.

Djecu možete prijaviti na radionice OVDJE. Između mnoštva zanimljivih radionica, poput Grafitti radionice, likovne, radionice ilustracije, kaligrafije, street fotografije, održat će se i radionica papercuttinga u izvedbi naše supermame Tene Letice  (@TinyTomboys).

U sklopu izlagačkog programa predstavit će se:

Atelieri Žitnjak / Galerija Žitnjak, Galerija Beck. Galerija Kranjčar,Greta, ZenContemporary Art Gallery, Lauba – kuća za ljude i umjetnost, Oris – Kuća arhitekture, Galerija Poola, Galerija 90-60-90, Medika / Galerija Siva, Galerija 3.14, Galerija Tutnplok

Uz galerijsku ponudu, svi oni željni prisvajanja komada umjetnosti bit će u prilici kupiti izložene radove mladih umjetnika.

Isto tako, u Zagrebu će po prvi puta publici biti prikazan film s posebno skladanom glazbom za tu priliku i izvedbom uživo koju predvode Mr.Lee i IvaneSky (Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević). Riječ je o glazbi za film „Tuvalu“, njemačkog redatelja VeitaHelmera.

Valentino Bošković…neće doći. Ali nam se ovom prilikom obraća iz svemira šaljući nam svoju marsovsku poslanicu koju će možda pročitati Boris Jokić. A možda nam šalje i neku novu stvar.

Svjedočit ćemo i projektu Bojana Gagića i Miodraga Gladovića pod nazivomLIGHTUNE.G, koji se temelji na konverziji svjetla iz svjetlosnih objekata u tonske slike korištenjem fotoelektričnog efekta.

Publiku očekuje i nastup Mayalesa!

U ostatku zabavnog programa nastupit će svima dobro znani DJ-i: Bocca Soffistifunk, Maminho, Dino i još neki.

U dvorištu Laube, u vrijeme trajanja Tjedna za ljude i umjetnost nastajat ćestreet art radovi nekih od najznačajnijih imena hrvatske street art scene, Lonac, Chez, Mane Mei, Miron Milić, Modul8 i Sarme.

Pozivamo vas da nam se pridružite na ovom jedinstvenom umjetničkom događanju, gdje će svaki ljubitelj suvremene umjetnosti i kulture zasigurno pronaći nešto za sebe.

Facebookpage: https://www.facebook.com/nesvrstani.hr/
Web page: http://www.nesvrstani.hr/
Instagram: nesvrstani.hr