LEDENI KOKTEL OD JAGODA ZA SUPERMAME

Otkad sam postala mama vrijeme za sebe mi se svelo na minimum. S prijateljicama se uvijek dogovaraju kave, ali jednostavno zbog užurbanog dnevnog rasporeda ponekad nam je nemoguće naći dan i vrijeme koje bi odgovaralo svima. Prošlu subotu odlučili smo klince ostaviti muževima i napraviti mali ženski trač party. Znala sam odmah da moram napraviti svoj omiljeni ljetni koktel od jagoda. 

LEDENI KOKTEL OD JAGODA

2 šalice jagoda

1,5 šalica leda

90 ml votke

Sok 1 limuna

60 ml šećernog sirupa

Za sirup:

1 šalica šećera

1 šalica vode

(za recept je korištena šalica od 2,5dl)

Pripremite sirup. U manju posudu stavite šećer i vodu, kuhajte na laganoj vatri dok se šećer u potpunosti ne rastopi. Prelijte sirup u staklenu posudu, poklopite i ohladite. Ovako pripremljeni sirup možete držati u hladnjaku do mjesec dana i koristiti za razne koktele.

Stavite jagode, led, votku, sok limuna i šećerni sirup u blender i miksajte dok ne dobijete vrlo gustu masu. Odmah ulijte u čaše, ukrasite po želji i servirajte.

(za recept je korištena šalica od 2,5dl)


ADRIANA

Hrana je moja stalna inspiracija. Kuhanje je mojih 5 minuta, moje vrijeme za mir i kreativu. Uz moja dva izbirljiva dječaka kuhanje je postalo i pravi izazov. Iako profesionalno nikad nisam bila vezana za pripremanje hrane i to se promijenilo. Sada svu svoju kreativnu energiju usmjeravam u projekt Granolarama u kojem sam spojila ljubav prema kuhanju i znanje o važnosti i utjecaju prehrane na zdravlje. Sve je počelo s preukusnim i nutritivno izbalansiranim granolama, a novih ideja je pregršt!

@adrianajurisa