ZAŠTO JE ANTHELIOS LINIJA NAJBOLJI IZBOR ZA ZAŠTITU DJEČJE KOŽE?

Učenjem svog djeteta pametnom ponašanju na suncu danas aktivno štitite zdravlje njegove kože u budućnosti. Dječja je koža osjetljivija na sunce od kože nas odraslih. Ustvari, 50-80% oštećenja povezanih s UV zrakama javlja se tijekom djetinjstva ili adolescencije. A zaštita od sunca nije potrebna samo za vrijeme praznika. Djeca su izložena UV zrakama tijekom svih aktivnosti na otvorenom: za vrijeme igranja u parku, na školskom dvorištu, tijekom bavljenja sportom… A jeste li znali da UVA zrake prodiru čak i kroz staklo i oblake?

Kada su djeca predugo na suncu, dolazi do opeklina. To je kratkoročno gledano vrlo bolno, no dugoročni su učinci puno više zabrinjavajući: 5 opeklina s mjehurićima prije 20. godine povećavaju opasnost od nastanka melanoma za 80%.
Iz tog razloga je ključno pronaći pametan način kako zaštititi dječju kožu od mogućih oštećenja uzrokovanih izlaganjem suncu. Ne zaboravite da se izlaganje suncu zbraja kad se radi o riziku nastanka karcinoma.

Dobre vijesti? Učenjem svog djeteta pametnom ponašanju na suncu danas aktivno štitite zdravlje njegove kože u budućnosti.

Koju zaštitu od sunca koristiti za moju djecu mlađu od 3 godine: Bebe i djeca mlađa od 3 godine ne bi se trebala izlagati direktnom suncu. Uvijek ih držite u sjeni sa zaštitnom odjećom i zaštitom širokog spektra svih područja koja su izložena suncu. Djeca mlađa od 6 mjeseci trebala bi se u potpunost skloniti sa sunca jer je njihova koža preosjetljiva na izlaganje.

 

ANTHELIOS DERMO-PEDIATRICS MLIJEKO ZA OSJETLJIVU KOŽU BEBA SPF 50+ AntheliosDermo- Pediatrics mlijeko za osjetljivu kožu beba SPF50+ formula je posebno razvijena za kožu beba starijih od 6 mjeseci te je testirana na koži beba sklonoj atopiji. Mlijeko pruža vrlo visoku zaštitu te sadrži optimizirani sustav filtera čija je zaštita dvostruko veća od UVA europskih standarda. Proizvod je ispitan pod dermatološkim i pedijatrijskim nadzorom te je hipoalergen. Nježna tekstura obogaćena je karite maslacem koja hidratizira i smiruje kožu. Tekstura je vidljiva prilikom nanošenja i omogućuje roditeljima da budu sigurni kako je cijela površina dobro zaštićena.

 

Kad i kako zaštitni faktor štiti moju djecu: Dječja bi koža trebala biti zaštićena sredstvom UVA-UVB zaštite širokog spektra s najmanje SPF 50+kad je izložena suncu ili čak i za oblačnog vremena. Zaštitno bi sredstvo trebalo nanositi prije aktivnosti na otvorenom i trebalo bi prekriti sve izložene dijelove tijela.

Nekoliko korisnih savjeta:

• Često koristimo manje sredstva nego bismo trebali: opće je pravilo da je potrebna količina veličine golf loptice za zaštitu cijelog tijela.
• Ne zaboravite na često zaboravljana područja: uši, nos, usne, stražnji dio vrata, ruke i stopala.
• Zaštitna bi sredstva trebalo nanositi svaka 2 sata za optimalnu zaštitu ili nakon plivanja te prekomjernog znojenja.

Naučite djecu pametnom ponašanju na suncu: zaštita nije samo zaštitno sredstvo. Učenje djece pametnom ponašanju pomoći će im da ostanu sigurni na suncu. Možete upravljati njihovim izlaganjem suncu pomoću veselog nosivog pomagala. To je My UV Patch, naljepnica povezana sa zabavnom mobilnom aplikacijom koja se koristi s vrlo visokom zaštitom. Mobilna aplikacija koja je dostupna na App Store-u i Google Play trgovini, spada među najinovativnije tehnologije zaštite od sunca. Visoku tehnologiju prenosi u naljepnicu koja je više no duplo tanja od vlasi te sadrži više slojeva tinte osjetljive na UV zrake koja mijenja boju ovisno o dozi primljenih UV zraka. Naljepnicu My UV Patch možete pronaći u obližnjoj ljekarni kao poklon uz kupnju Anthelios proizvoda za djecu.

Sklonite se u hlad između 11 i 17 sati. Učite djecu da „čitaju svoju sjenu“ i ostanu u hladu ako im je sjena manja od njih samih. Hlad mogu pronaći pod drvećem, suncobranima, u šatorima za plažu.
Pokažite djeci kako nanositi zaštitu od sunca poput superheroja i ne zaboravite je redovito ponovno nanositi.
• Stavite djeci da nose zaštitnuo djeću uključujući majice dugih rukava i hlače gustog tkanja, tamne tkanine, šešire širokog oboda (idealni za zaštitu lica, ušiju i vrata) te naočale s UVA-UVB zaštitom.

Kad se zabavljate u vodi: Svi gore navedeni savjeti su primjenjivi, no s još više opreza na plaži jer voda i pijesak reflektiraju sunčeve zrake. Djeca vole vodu, stoga koristite zaštitni proizvod posebno prilagođen primjeni na mokroj koži kako biste zajamčili neprestanu zaštitu.


ANTHELIOS dermo-pediatrics wet gel za kožu djece SPF 50+ idealan je za aktivnosti u vodi jer tvori hidrofobni film na koži koji odbija vodu. Idealan je za osjetljivu dječju kožu te kožu osjetljivu na sunce. SPF zaštita održana je čak i nakon nanošenja na mokru kožu. Tekstura koja se lako nanosi.

Na plažu ponesite suncobran ili šator i djetetu odjenite zaštitnu odjeću.
• Birajte za djecu kupaće kostime sa zaštitnim faktorom: majice za kupanje s visokim UPF-om (faktor za zaštitu od ultraljubičastih zraka), kupaći kostimi koji prekrivaju više kože poput onih jednodijelnih, dulje kupaće gaćice.