LIJEPA TRUDNICA LIDIJA ISPRED OBJEKTIVA TEE JO

Već smo nekoliko puta pisale o darovitoj fotografkinji Tei (ovdje i ovdje), specijaliziranoj za newborn fotografiju – Little People by Tea Jo, no ovaj put pred njezin objektiv stala je jedna divna trudnica, supermama i blogerica Lidija Tomas Matijević (Lili Halo Decoration). Lidija će uskoro po drugi put postati mama još jednog malog dječaka, a s njom smo popričale o trudnoći i promjenama na tijelu koje ona donosi. 

Lidija, kakav je bio osjećaj kad si saznala da si drugi put trudna? Dugo smo htjeli drugo dijete, par godina… i kada sam to jutro pogledala na test i vidjela jasan plus, otišla sam do muža u tišini i pokazala. On se tako nježno nasmijao i zagrlio me. A niš, počela sam plakati.

Kakva je tvoja druga trudnoća u odnosu na prvu? Skroz drugačija. Mi smo svi puno oprezniji. Ali se moje tijelo drugačije ponaša. Po prvi puta sam u ovoj trudnoći upoznala jake i česte BH kontrakcije koje me znaju dosta uplašiti, imala sam neke probleme koje je doktor rješavao s lijekom koji nisam dobro podnosila. Imam želje za hranom koju više voli jesti moj muž. A ono najvažnije, imam starijeg sina koji to jako emotivno prolazi s nama i iznenađuje nas svaki dan sa svojim nježnim izjavama. Nije nam jasno da to može jedan sedmogodišnjak izgovoriti. Djeca su pametnija od odraslih.

Većina mama boji se promijena na tijelu koje donosi trudnoća kao što su kilogrami i strije. Jesi li ti zadovoljna svojim „trudničkim“ tijelom? Ja sam za sada dobila 16kg, i sve proporcije su mi se promijenile. Ali baš sve. I uopće me to ne brine, zezamo se na taj račun cijelo vrijeme. Nema me tu što brinuti. To je u potpunosti normalno. Sjećam se kada sam u prvoj trudnoći po prvi puta vidjela toliko celulita po tijelu, nisam mogla vjerovati. Ali to sve ode s dojenjem i vježbanjem. S razlogom se to sve događa. Naravno ne smije se pretjerivati s hranom i glumiti da se jede za dvoje. Samo je potrebno jesti zdravo i oprezno.

Nedavno si s darovitom fotografkinjom Teom napravila jedan divan trudnički photosession. Kako je bilo skinuti se pred kamerom? S Teom je sve lagano i opušteno. Malo sam bila nesigurna i razmišljala o tome, ali sam imala jaku želju zabilježiti svoje tijelo. Prvi puta se nisam puno fotkala i već sam i sama zaboravila kako sam izgledala. A to mi se ne dopada. Ovaj puta sve imam dokumentirano. Žensko tijelo je predivno, tvornica života. Kada smo počele fotkati, samo je krenulo od sebe i bilo je vrlo lako za odraditi, ali morate se pripremiti. Morate fotografu opisati što želite kako bi ta suradnja bila uspješna. Pripremite primjere što se vama dopada i dođite naspavani. Uživat ćete. A Tea uistinu ima strpljenja, dobro oko i jako lijepi studio.

Znače li ti te fotografije nešto više od same uspomene? Nije lako biti trudan, iznijeti trudnoću do kraja i biti dobar roditelj. Ovo je podsjetnik na sve te emocije. Kada vidim trudnicu, meni prvo kroz glavu prođe kako je hrabra i lijepa. I to je divno imati na fotkama.

Kakav je bio osjećaj kad si se vidjela na fotografijama? Što si prvo pomislila? Posramila sam se 🙂 Ali ugodno.

Bi li i ostalim budućim mamama savjetovala ovakav photosession i zašto? Savjetovala bih ga svima. Napravile ga za sebe ili za obitelj, svejedno je. Bitno je da imaju fotku koju mogu pogledati jednoga dana. Često mi žene govore kakve su bile u trudnoći, pa opisu trbuh, tijelo… a teško je vizualizirati. Jer ne opisuju svi ljudi kako treba, i možda se ne vide na način kako se vide drugi ljudi. Ali kada vidiš fotku, nisu potrebne riječi 😉

I za kraj nam reci bojiš li se poroda ili ga s nestrpljenjem očekuješ? S nestrpljenjem ga očekujem, to mi je kao najbolja Nova godina. Ali ima i malo straha, to je prirodno. Samo da svi budemo zdravi.

 

Photos by Tea Jo Photography