KAKO IZGLEDATI NASPAVANO KADA TO NISMO

Drage Supermame,

Nikad nisam bila neki spavač. Dok je moja sestra nakon naših ludih izlazaka i dolazaka kući ne prije 4h spavala do podneva, ja bih otvorila oči već u 9h. Jednostavno mi ne ide to spavanje. Napornije je postalo kad sam rodila cure i po noći ustajala po nekoliko puta dojiti jer sam uz posao po danu morala i brinuti za cure… ali evo sad spavaju cijelu noć i ja i dalje imam problema sa snom. Znači top mi je 6 sati sna. Rijetkost je duže od toga. Nekako sam na to naviknuta i ulovila taj ritam tijekom godina. No to se na licu svakako osjeti. Zato sam sa svojom beauty rutinom oko očiju započela jos prije desetak godina. Bolje spriječiti nego liječiti je najbolji moto! Tajna je izgledati savršeno naspavano iako to nismo. Bez obzira koji je razlog nespavanja: djeca, posao, muče vas neki problemi ili jednostavno patite od nesanice, tri su ključna proizvoda: dobra krema za ispod očiju, dobar korektor i puder u prahu koje će dati dojam svježine.

Znam da vam je krema za ispod očiju uvijek zadnja na popisu za kupiti, a i kad dođe na red ne želimo izdvojiti veću svotu novaca. Čak to ni ne trebate. Ima ih kvalitetnih i za manji iznos. Navest ću dvije koje koristim naizmjence, Vichy Liftactiv eyes, oko 150kn i Clinique Pep Start, oko 200kn. Redovitim nanošenjem postižete ono što ti proizvodi obećavaju: smanjenje tamnih krugova oko očiju, minimiziranje bora i nestanak onih napuhanih podočnjaka. Mala su pakiranja pa se čini da je cijena pretjerana no kremice treba staviti samo malo na kažiprst i tapkati ispod oka, ali ne previše u donje trepavice jer može stvoriti iritaciju.

Drugi proizvod koji stavljamo nakon kreme je dobar korektor. U svom zadnjem članku sam ga spomenula i mislim da odlično funkcionira na svakoj vrsti kože. Riječ je o MACovom 24 hour tekućem korektoru. MAC obećaje da se korektor ne miče s lica 24 sata.

Zadnji proizvod čije nanošenje ne vrijedi ako nismo prije toga nanijeli korektor je puder u prahu. Njegova zadaća je da spriječi boranje i učvrsti korektor te pomogne korektoru da postane nevidljivo na licu. Nanosim ga gustom četkicom. To svakako pomaže korektoru da ostane netaknut cijeli dan.

Moj najdraži je Make up forever Ultra HD loose powder.

San je najbolji lijek. Trudite se spavati oko 8 sati i podočnjaci će vam biti zahvalni. Svejedno nije na odmet koristiti i spomenute proizvode.


MARTINA

Mama dviju djevojčica, supruga, učiteljica engleskog jezika, magistrica marketinške komunikacije i make up artistica…sve u jednom…Vesela i uvijek nasmijana, odgovorna i društvena. Uvijek tragam za nečim novim jer volim rad. Obožavam kuhanje pa uz make up blogove pratim i one kulinarske. Ipak me najviše od svega uveseljava i ispunjava moja obitelj. Rođena sam u Zagrebu, a od udaje živim u Samoboru već nekih sedam godina i otprilike toliko sam i zaljubljena u taj grad nadomak Zagreba. Za mene je svijet makeup-a vječni spoj kreativnosti, truda i mašte. Svako novo lice predstavlja novi izazov u kojem uistinu uživam. Započela sam još kao klinka šminkajući svoje prijateljice za subotnje izlaske te su one prepoznale moj talent. Kad sam se odlučila ozbiljnije pozabaviti ovim hobijem, upisala sam edukaciju kod naše poznate vižazistice Marije Butković koja me poučila raznim trikovima ovog zanimanja.

IG: @tinicazg_makeupartist

Professional make up studio Martina Pehar