ŠTO POKLONITI SUPERBAKAMA ZA BOŽIĆ?

Drage Supermame,

Bliži nam se Božić i svi smo užurbani i raspršeni kao i svake godine u ovo posebno blagdansko raspoloženje. Ne postoje mi draža dva dana u godini od Badnjaka i Božića. Pogotovo mi je Badnjak poseban. Uvijek dan krene s nekom kupovinom u zadnji tren iako si svake godine kažem da to neću ponoviti iduće godine i UVIJEK ponovim, a što ću, jače je od mene. Nakon toga trčim doma i kreću pripreme poput pečenja kolača, kuhanje najposebnije blagdanske večere uz slušanje bozićnih pjesama te zamatanje darova, a na kraju svega ono najiščekivanije – kićenje bora. Možda ove godine uspijem otići i na polnoćku. Zadnjih par godina nisam uspjela. 

Presretna sam što ove godine u tim svim pripremama sudjeluju obje naše cure. Ti trenutci stvarno nemaju cijenu. Iako je cijeli fokus što se darivanja tiče na našoj djeci, ovaj članak ipak posvećujem našim mamama, našim supermamama koje kao bake pomalo zaboravljaju na sebe, svoje užitke i potrebe. Stoga, idemo sve mi mame malo iznenaditi naše mame, bilo da je riječ o nekoj sitnici ili nečemu vrijednijem, nije bitno, važno je da se one osjećaju posebno.

Evo nekoliko zgodnih ideja.

  1. Zajednički mama-kći spa dan u wellnesu.
  2. Omiljeni parfem.
  3. Najnovija kuharica – za mame koje vole kuhati.
  4. Razviti slike unučića i napraviti fotoknjigu (primjerice Cewe fotoknjiga, sve napravite online i knjiga vam stigne na adresu).
  5. Razviti jednu omiljenu sliku cijele obitelji, uokviriti, omotati lijepom crvenom mašnom i staviti pod bor.
  6. Set šalica za kavu ili tavu za palačinke koje će baka peći kad unuci dođu.
  7. Novčanik ili torba.
  8. Rokovnik za 2019. godinu.
  9. Nakit (možda vam je mama spomenula  neku narukvicu ili naušnice koje su joj se svidjele).
  10. I na kraju nešto što se ne može kupiti novcem – poklonite svojoj majci malo više svog slobodnog vremena jer život leti i želimo imati što više posebnih zajedničkih trenutaka.

MARTINA

Mama dviju djevojčica, supruga, učiteljica engleskog jezika, magistrica marketinške komunikacije i make up artistica…sve u jednom…Vesela i uvijek nasmijana, odgovorna i društvena. Uvijek tragam za nečim novim jer volim rad. Obožavam kuhanje pa uz make up blogove pratim i one kulinarske. Ipak me najviše od svega uveseljava i ispunjava moja obitelj. Rođena sam u Zagrebu, a od udaje živim u Samoboru već nekih sedam godina i otprilike toliko sam i zaljubljena u taj grad nadomak Zagreba. Za mene je svijet makeup-a vječni spoj kreativnosti, truda i mašte. Svako novo lice predstavlja novi izazov u kojem uistinu uživam. Započela sam još kao klinka šminkajući svoje prijateljice za subotnje izlaske te su one prepoznale moj talent. Kad sam se odlučila ozbiljnije pozabaviti ovim hobijem, upisala sam edukaciju kod naše poznate vižazistice Marije Butković koja me poučila raznim trikovima ovog zanimanja.

IG: @tinicazg_makeupartist

Professional make up studio Martina Pehar