VEČERNJI RITUALI S BEBOM

Od trenutka kada dođemo doma iz rodilišta, s malom štrucom sreće, kreće jedan sasvim drugačiji život, ispunjen organiziranim rasporedom koji ne može biti kaotičniji nego što je. Kreće stvaranje uspomena, oni nježni trenuci koje ćemo zauvijek pamtiti. A kada malci malo porastu, onda se uhvatimo da u slobodnim trenucima gledamo one neke stare fotografije i filmove, prisjećamo se, ne tako davnih trenutaka koje smo prvi put doživjeli s našim malim ljudima. Jedan od njih je i prvo kupanje. Večernji rituali koji iako zahtjevaju veću fizičku spremu mame i tate, stvaraju najslađe uspomene. Brčkanje bucmastih nogica, voda poprskana posvuda, osjećaj pjenice među dlanovima i mekane kosice na malim glavama tih budućih velikih ljudi. Njihovo sretno gugutanje i otkrivanje svijeta svim osjetilima. U te trenutke vratila nas je i supermama Slađana @sweetmama_blog sa svojim neodoljivim Leonom, podijelivši s nama njihove  večernje rituale  uz Lupilu liniju proizvoda za bebe.

“S dolaskom Leona i čitajući razne knjige o bebama odlučila sam imati rituale s njim, držati  se nekog rasporeda i tako vježbati njegovo pamćenje i njegovo očekivanje iduće radnje. Najdraži ritual je večernje maženje i kupanje. Svaki dan u 19:30h se puni kadica s vodom. Čim ga stavim na prematalicu on počne veselo mrdati nogicama i rukicama, jer oboooožava kupanje i sve vezano uz to. Kupamo se svaku večer sve od dana kada smo ga prvi put kupali. U razdoblju grčića vodica mu je jako pasala, uvijek bi ga smirilo kupanje, a pogotovo masaža nakon.  Kupa se oko 15 min. Sada smo u fazi da nas poprilično isprska haha, što se može vidjeti i u videu. Jednom u tjednu upotrijebimo gel za kupanje, a druge dane se kupa u čistoj vodici. Nakon svakog kupanja ga masiramo. Uvijek istim redoslijedom – prvo nogice, jednu pa drugu, onda prsa i trbuščić pa rukice i prstiće. Na taj način ga upoznajem s dijelovima tijela i moram priznati da to gospodin obožava! Kada je bio manji bilo je puno lakše imati ovakve rituale, sad ga lovim svake sekunde, izvrće se na sve strane i samo traži što bi ulovio s rukicom i malo papao (naravno da su tada najzanimljivije kremice, pakiranje vlažnih maramica, pelene i ostali proizvodi koji se nalaze oko njega). Kupanje, masiranje i igru obično završavamo oko 20h, nakon toga slijedi papanje, još malo maženja i spavanje.”

 

Stvarajte i vi ovakve rituale, jer brzo će odrasti naše male štruce sreće, tako da upravo sada moramo uživati u pjenastim glavicama, mokrim kupaonicama i mirisu bebine kože. Brzo odrastu…  a tada će nam preostati samo da njuškamo one kremice koje smo koristili kada su bili maleni – kako bi barem na trenutak vratili te mirišljave uspomene.

U večernjim ritualima supermama Slađana koristila je dio Lupilu asortimana koji je ovja tjedan na popustu u Lidlu.