sladoled kao zidni ukras

Stiže nam toplije vrijeme, a djeca tada obožavaju sladoleeeed. Pa zašto onda sladoled ne bi imali i na zidu kao zidni ukras. Ovaj uradi sam omogućiti će djeci napraviti šareni sladoled po njihovoj želji kao dekoraciju za njihovu sobu, u veličini u kojoj žele. Ovaj uradi sam pogodan je za djecu od godine dana nadalje. Kod manjih preporučam obratiti pažnju da ne pojedu više trake nego što će je zalijepiti.

POTREBAN MATERIJAL: ljepljiva šarena traka tkz. washi tape, dva obična papira (preporučam malo deblji), olovka, škare, ljepilo za papir.

Na običnom papiru nacrtajte sladoled ili pronađite crtež na internetu i isprintajte ga. Što običniji tim bolje. Izrežite sladoled na način da na papiru ostane rupa u obliku sladoleda.

Zatim vrlo lagano na drugom običnom papiru označite rubove sladoleda i zalijepite prvu ljepljivu traku vodoravno na papir, a onda dajte dijetetu neka dalje lijepi po svojoj želji sve dok obris sladoleda ne bude ispunjen ljepljivim trakama.

Sada na taj papir zalijepite papir s rupom u obliku sladoleda. I to je to! Preporučam staviti rad pod neki teret da se svi papiri i slojevi lijepo sljube. Zatim rad možete staviti na zid pomoću patafixa ili ga možete uokviriti.

Veseli uradi sam žele vam supermame i fanteadiy!

 


MATEJA @fantea_diy

Moje ime je Mateja Fanuko i velika sam zaljubljenica u uradi sam, makrame i izradu ukrasa za dom. Živim u Zagrebu i skoro sam Purgerka. Mama sam troje djece, moji mali zabavljači: Nike Ene, Lee Marie i Davida Jana; supruga i poslovna žena. Moja dnevna rutina uključuje kreativu jer jako volim osjetiti kako se moja kreativna strana inteligencije zabavlja. U taj proces često bude uključena i moja obitelj, pogotovo djeca. To je jedan od trenutaka kada budem nasretnija mama na svijetu. U mom uradi sam ormaru imam materijala za sigurno 10-tak uradi sam projekata koji me čekaju da ih do kraja osmislim ili samo napravim. To me naravno ne zaustavlja kupovati nove materijale. Više o svemu možete vidjeti na www.fanteadiy.com i na mom Instagram profilu: @fantea_diy.