digitalni detox u netaknutoj prirodi uz najukusnije delicije

Ovu nedjelju, provele smo u ugodnom društvu i miru prirode, bez interneta, bez tehnologije. Svako toliko je dobro priuštiti si digitalni detox. Međutim, put prema Dobri nije bio zbog digitalnog detoxa. Otputovale smo na to čarobno mjesto kako bi se dobro nasmijale, najele, naučile nešto novo i napunile baterije za nove početke.

Okupio nas je Purex, o kojem smo vam već pisale, i to oko stola prepunog delicija koje nam je pripremila supermama Nastasja i njezina superdjevojčica Reia. Zanimalo nas je što će nam to Nastasja pripremiti za naše malo žensko druženje. Moramo priznati da smo jedva čekale isprobati Nastasjinu hranu jer ju sve vjerno pratimo i isprobavamo njezine recepte, naročito otkada smo postale mame.


Dočekalo nas je bogato predjelo prepuno narezaka, sira i voća. No glavna je poslastica bio kruh babe Ivke. Dok smo ga točale u preukusno maslinovo ulje, slušale smo priču o tome koliko su vremena Ana i Milivoj, vlasnici Purexa, utrošili i koliko istraživanja napravili i radionica prošli kako bi dobili baš onakav kruh kakvog se sjećaju iz svoga djetinjstva, napravljen od samo četiri osnovne namirnice. Mame je također oduševio kukuruzni, te sočan integralni kruh.


Iako smo bile samo mi mame, glavna tema su bile anegdote naše djece, znate i same kako to ide, ali tema razgovora bila je i prehrana. Svaka od nas je u trenutku (ako ne prije) kada je krenula dohrana naših bebica, počela razmišljati o porijeklu te iste hrane, o tome koje namirnice odabrati i kome vjerovati, obzirom da živimo u vremenu kada je profit postao važniji od povjerenja ljudi.

Na našem druženju, pridružila nam se i Ana, supruga vlasnika Purexa, mama dvoje dječice, te nam je nastojala što iskrenije i zornije objasniti kako je nastao Purex, što sve nude, te kako i čime hrane svoje kokice i purice.

Znate li da je inspiracija za pokretanjem Purexa došla upravo zahvaljujući djeci? Pružiti najbolje svojoj djeci bila je glavna motivacija Milivoja Dragoševića, oca šestero djece, kada je odlučio započeti ovu lijepu priču koja i danas traje.


Nakon što smo malo odahnule od predjela, došlo je vrijeme za glavno jelo. Nastasja je naše žensko druženje zamislila kao tortilla party. No u biti odabrale je tortille upravo iz razloga što je to jedno od jela koja možemo pripremati zajedno s djecom.

Objasnila nam je koliko je bitno djecu uključiti, kad god to možemo, u proces pripreme jela. Učiti ih da isprobavaju različite okuse i osjete teksturu hrane. Nešto što ćemo odsada pa nadalje sigurno češće primjenjivati.

Tortille smo punile s preukusnim mariniranim purećim zabatkom, natrganim na trakice, s raznim zdravim umacima i salatama, a sve je rezultiralo čarolijom okusa na nepcu.

Purexovo meso nije tretirano kemikalijama, bez antibiotika je, bez GMO-a i bez hormona. A sve mi mame znamo koliko su te stavke danas važne.

Nakon ovakvog divnog i poučnog dana možemo reći da smo se vratile našim obiteljima svjesnije o važnosti kvalitetne i zdrave prehrane i zdravog načina življenja. I spremne za neke nove početke.

Zato biramo Purex.

Foto priča – Pepper Atelier
Dizajn tiska – Martina Ostojić
Dekoracija – Emilija Lasić