interaktivno pričanje priča za najmlađe – radionice

pexels.com

Ako želite da vaše dijete uživa u pričama bez obzira na to čitate li s njime kod kuće ili imate „nečitača“ koji baca knjige mami iz ruke, dođite na Fora priča za najmlađe. Ovo nije obično pričanje priče. U rukama voditeljice radionice knjige ožive pa likovi sami iskaču i šeću među djecom i roditeljima. Djeca su uključena u pričanje i pomažu brojiti, puhati, vikati ili tjerati strašnog vuka.

Na svakoj od pričaonica govori se o izazovima s kojima se susreću i djeca i roditelji. Kroz priču možemo utjecati na djecu, dajući im sretan kraj i podršku u izazovima odrastanja.

Mnogi psiholozi koriste terapeutske priče s djecom koja imaju poteškoće emocionalne prirode, a čitanje na glas preporučuje se bebama već u trbuhu.

“Ovoga puta na radionici ćemo pričati poznatu priču o vuku i kozlićima, ali na malo drugačiji način. Kod nas strašni vuk neće biti negativac pa ćemo pročitati i slikovnicu o Vuku koji se bojao vlastite sjene. U toj priči vuk se susreće s problemima odrastanja i odvajanja od roditelja. S izazovima odvajanja djeca se susreću pri polasku u vrtić ili odvajanju od mame. Treba im reći da je to u redu i da u tome nisu sami, ali na što zabavniji i šaljiviji način. Priča Brbljava kornjača govori o jednoj malenoj kornjači koja nije odoljela svojoj znatiželji i svojoj brbljavosti. Pokazuje nam i koliko je važno održati obećanje te kako se na kraju uvijek sve dobro završi.”

Na svakoj pričaonici možete očekivati nove priče i teme te kroz njih:
– povezivanje s djetetom jedan na jedan
– učenje kako pričati djeci priče na drugačiji način i zašto
– razvoj govora
– poticanje emocionalnog razvoja
– poticanje socijalnog i kognitivnog razvoja

Roditelji mogu učiti o različitim načinima pričanja priča. Radionice vodi učiteljica hrvatskoga jezika Danijela Miklec.

Predviđene su za djecu od 2 do 5 godina u pratnji roditelja. Nije potrebno niti se očekuje da djeca budu mirna i tiha, za to ne trebate brinuti. Za najmlađe je predviđen edukativni kutić u kojem se mogu poigrati dok slušaju priču. Iznos radionice je 30 kuna po osobi. Svaka četvrta radionica je besplatna.

Sljedeći termin održavanja je u subotu 12. listopada od 10.00 do 10.40 sati, u Kukuljevićevoj 15. Nakon toga slijedi radionica u nedjelju,  27. listopada.

 

Prijave na foraprica@gmail.com ili u inbox FB Fora priča stranice.

Broj mjesta je ograničen.