aurora.hr – mjesto za sve poduzetnice

Održana je prva Aurora mini konferencija u suradnji s Tehnološkim parkom u Bjelovaru. Cilj konferencije bio je pregled dosadašnjeg rada platforme za poduzetnice Aurora.hr i najava značajnog iskoraka prema zrelijoj i snažnijoj platformi u suradnji s lokalnim partnerima. Aurora je danas predstavila svoju novu inicijativu #rastem i redizajn loga i branda.

Aurora.hr je web platforma, oformljena prije dvije godine, kako bi na pristupačan, brz i razumljiv način donosila sve relevantne informacije vezane uz žensko poduzetništvo u Hrvatskoj. Korisna je za one koje već godinama posluju, one koje tek počinju, ali i za one koje o poduzetništvu još uvijek samo razmišljaju. Osim platforme, Aurora je i zajednica poduzetnica – do sada je kroz svoje meetupe i mentoring grupe okupila brojne poduzetnice po cijeloj Hrvatskoj. Održano je trideset dva meetupa u devet gradova, s trideset polaznica u prosjeku. Treba istaknuti Osijek gdje se okupilo stotinjak poduzetnica. Platformu koordinira Impact Hub Zagreb, uz podršku Veleposlanstva SAD u Hrvatskoj.

Na konferenciji su govorili W. Robert Kohorst, Veleposlanik SAD u Republici Hrvatskoj, gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak, poduzetnice Nena Obrovac i Vesna Milanović, Damir Bićanić voditelj Funderbeam SEE i Paula Marshall, direktorica The Bama Companies i TedX Zagreb govornica.

Nova inicijativa Aurora.hr #rastem u suradnji sa Zagrebačkom Burzom, PwC, Funderbeam SEE i Veleposlanstvom SAD u Hrvatskoj ima za cilj podržati žene poduzetnice čija su poduzeća spremna za rast i ulaganje, gdje će se uz podršku mentora, umrežavanje i dodatne resurse pripremati za predstavljanje svoje tvrtke investitorima.

Aurora je također objavila redizajn loga i branda s kojim se iliustira sljedeća faza Aurore uz koju odsad nastupa i #rastem. Istaknute su Aurora karakteristike, kao što su rast, razvoj, žena i inovacija. Iza rebrandinga stoji dizajnerica i vlasnica design studia –L,A. Ana Tevšić Nauković, koja je i sama slika i prilika Aurora priče.

Helena Habdija, voditeljica projekta Aurore, kaže “Aurora je platforma koja objedinjuje, organizira i dijeli potrebne informacije za poduzetnice u različitim fazama razvoja. U proteklih godinu dana, organizirajući događaje po cijeloj Hrvatskoj, potvrdili smo koliko je umrežavanje i međusobno mentorstvo važno ženama poduzetnicama. Pozivamo lokalne zajednice da na našem primjeru organiziraju slične evente i motiviraju razmjenu iskustva i znanja među poduzetnicama. Posjetite Aurora.hr, uključite se u aktivnosti, objavite svoj događaj ili svoju priču i postanite dio mreže koja je oformljena radi vas.”