monicas dreamhood tapete za dječje sobe

Ovo je još jedna priča o kreativnoj mami koja je pokrenula svoj posao i u tome – rastura! Predstavljamo Monicu Trzun, supermamu blogericu koja je, osim što vodi uspješan instagram profil @monicasdreamhood s neobičnim fotografijama koje pričaju svoju priču, pokrenula i svoj vlastiti posao s tapetama za dječje sobe. Monicu poznajemo od samih početaka, stoga nam je posebno drago vidjeti kada se priča koja je započela sasvim slučajno i iz hobija, razvija u pravi posao!

Godinu i pol unatrag, Monica je krenula s uređenjem dječje sobice svojih djevojčica, i tada joj je pala na pamet ideja da bi se na jedan zid njihove sobice baš lijepo uklopila tapeta.

“Krenula sam googlati, no ništa u ponudi nije bilo “to” što sam si zamislila, a “to” sam nakon podužeg vremena traženja pronašla u ponudi jedne njemačke tvrtke koja se bavi izradom tapeta – naravno bez mogućnosti dostave u Hrvatsku. Ipak, snašla sam se da tapete nađu put do mene jer je upravo mužev kolega putovao u Berlin pa mi je on – pomalo me proklinjući, jer se po avionu morao navlačiti sa dva ogromna tapetna tuljca – donio tapete u Zagreb.”

“Nakon toga sam proučavajući i istražujući  došla do zaključka kako je hrvatsko tržište doista slabo kad su zidne tapete i murali u pitanju i pomislila sam – pa dobro koliko bi bilo teško pokrenuti svoj poslić?”

U svoju avanturu pokretanja vlastitog posla Monica se upustila i shvatila kako to nije nimalo lagan posao. Pogotovo uz dvoje djece od kojih je jedno u školi, a drugo kod kuće, dok suprug radi posao koji podrazumijeva vraćanje kući tek oko 19h.

“Nekada nemam vremena niti za počešljati se, a kamoli raditi full time job. Nije lako. Ali kada postoji dovoljno volje i ljubavi prema nečemu, sve se može. Uspjela sam nekako organizirati bake, radim i po noći kada curke zaspu, mužu sam prepustila stvari koje može i on bez problema obaviti.”

“Taj osjećaj kada s toliko uzbuđenja tražiš nove uzorke, osjećaj kada prodaš prvu tapetu i znaš da je netko tebi povjerio jedan komad zida, kada ti se ljudi jave s pozitivnim dojmovima, to je nešto što sam zapravo htjela ostvariti – u ovu priču nisam ušla radi ostvarivanja dobiti niti mi je to cilj.”

U ponudi tapeta zasada se većinom nude dječji motivi, ali polako se ponuda širi i na jednostavnije teme koje su  više prilagođene dnevnoj ili pak spavaćoj sobi.

“Idem polako, ali sigurno, svakodnevno osluškujem kako naše tržište diše kako bi moja kolekcija tapeta našla put do svačijeg srca (i zida :)”.