mala škola gina

Prošlu subotu, okupile smo se u Centru za kulturu prehrane kako bi naučile nešto o tako popularnom piću za mame – ginu. Okupile su se ne samo kako bi se zabavile i naučile nešto o ginu, već i kako bi najavile humanitarnu radionicu gina koja će se održati 28.10. 2019. kojom će se prikupljati sredstva za udrugu Nismo same – udrugu za podršku ženama koje su pobijedile ili se liječe od maligne bolesti. 

Radionicu je predvodio gin majstor Petar Knežević, poznat pod imenom @pk_gintonic_croatia, koji nas je proveo kroz povijest gina, objasnio razliku ginova i složio kombinacije od kojih su nam se samo razvezali jezici.  A mi smo imale priliku isprobati craft ginove hrvatske proizvodnje.

Tko bi rekao da su najfiniji ginovi zapravo hrvatska proizvodnja. I to tu, iz našeg kvarta. Većinu je oduševio Rhapsody Dry Gin kojeg su mame slagale uz cvjetne kombinacije. Ali, uživale smo i u okusima supermamama već dobro poznate istarskog Aura Carbun Gin-a, rudeškog Luftbremzer gin-a, hvarskog Gin Hvar 22 i Old Pilot’s Gina.

Osim što smo otkrile da je gin zapravo destilat votke, otkrile smo i koje je ginove dobro “ukrasiti” s kojim dodacima i kakve su razlike u okusima gina. A nakon “testiranja” i same smo se upustile u slaganje jedinstvenih kombinacija za svaku od nas.

10 mama koje su provele subotu navečer u društvu 5 vrsta ginova, zaista zvuči obećavajuće i super je provod za napuniti baterije kroz smijeh u opuštenoj atmosferi. A isto to možete sebi priuštiti 28.10. i uz to napraviti dobro djelo i svojim donacijama pomoći udruzi Nismo same.