Art Design by Tamara – drugačije i originalne dekorativne igračke

Art Design by Tamara hrvatski je brend koji postoji već nešto više od 12 godina. Iza brenda krije se talentirana umjetnica Tamara Grbeša Fuglinski, a sve je krenulo daleke 2008. godine kada je nastala njena prva slika. Tamara nam je otkrila kako su kreativan duh i likovni izričaj oduvijek bili dio njene osobnosti te je od malena bila svjesna potencijala i talenta, no tek u odrasloj dobi od 26 godina započela je razvoj tog istog potencijala kroz ozbiljan rad u umjetničkom stvaralaštvu.

Često se nalazim u situacijama da bezuspješno tragam za nekom svojom vizijom, nekim zamišljenim predmetom, dekorom i slično. Te 2006. godine odužila se potraga za odgovarajućom umjetničkom slikom za moju djevojačku sobu, a slika je trebala biti jednostavnog, moderno-apstraktnog te izrazito dekorativnog karaktera. Nisam pronašla odgovarajuće, stoga sam se primila kistova i uljanih boja kako bih svoju ideju prenijela na sliku. Ubrzo sam slikala nove slike svojoj kumi za novi stan pa su se nakon toga počele nizati slike jedna za drugom, a nakon toga i samostalne izložbe.

od slikanja do igračaka

Slikanje je svakako njena prva ljubav koja, uz sve što se kasnije razvilo pod imenom ADT brend, svakako ostaje trajna posvećenost bez obzira što se ponekad zbog prebukiranosti dogode i duže pauze. Pod nazivom ADT brend može se pronaći još i nakit, iako za njega ne uspijeva izdvojiti onoliko vremena koliko bi željela.

No najveću pozornost u svijetu mama, zbog čega je i nama zapeo za oko ovaj jedinstveni brend, privlače ADT dekorativne igračke. One su jedinstvene, nježnog i umiljatog izraza, u potpunosti su ručno dizajnirane i krojene od pažljivo biranih materijala, 100% pamuka, punjene nježnim i mekanim punjenjem te profesionalno ručno i strojno šivane.

Ručno su oslikane i personalizirane imenom, što je ujedno i svojevrstan zaštitni znak, budući da se ni u ovom dijelu posla Tamara ne može odreći slikarskog pečata.

Najbolji dokaz toj slikarskoj poveznici su ADT podloge 3u1, koje su u potpunosti ručno oslikane, originalne i imaju taj bajkoviti šarm. Osim igre i dekorativnog efekta, na njoj bebe uče prve brojeve, a podloga se može koristiti i za fotografiranje uspomena na određene dane, tjedne, mjesece pa i godine.

Ideja za ADT dekorativne igračke došla je istim slijedom događaja kao i prva slika, kao i prva ogrlica. U potrazi za nečim što sam zamislila na koncu završim s izradom tog istog.

Tamara nam otkriva da je trenutno u pripremi nova kolekcija koja će uskoro biti dostupna. Izrada je dugotrajna i vrlo zahtjevna. Samo izrada jedne žirafe od početne do završne faze traje i do 5 sati, a budući da je prezentacija svakog proizvoda također jedna od iznimno važnih faza razvoja proizvoda, satnica često dolazi i do 6-7 sati.

što mame najčešće kupuju?

U nekoliko navrata sam pomišljala provesti malo istraživanje u popularnosti likova kako bi neki od njih eventualno ponio titulu omiljenog među mamama, ali to se tako brzo izmjenjuje da je favorita teško odrediti. No, rekla bih da je labud nekako uvijek najbliži tronu, a žirafe na sajmovima uvijek privlače veliku pozornost kao i lutke i zečevi. Taman kad pomislim da je sad neki od likova preuzeo vodstvo dogodi se preokret s nizom nekog drugog lika. Za sada su u ponudi lije, mace, labudovi, žirafe, lutke zečevi, lutke balerine, flamingo, patuljci, ježevi, pingvini, patke, gljive, podloge, jastuci srce i girlande s trokutima.

 

Slike nisu rezervirane samo za odrasle interijere, jer ADT u ponudi ima i slike za dječje sobe s nježnim i bajkovitim motivima, koji sobe mališana ukrašavaju kao najljepšu priču.

originalnost prije svega

Konkurencija je izrazito šarena. Uvijek kažem da je od pamtivijeka vrijedilo pravilo kako svaka roba ima svoga kupca i tako je i danas, odnosno zauvijek. Postoje i velike i male razlike u ponudi. Internet je beskonačna platforma s jednako beskonačnom ponudom i svatko pronalazi za sebe ono što traži.

Trudim se biti drugačija i originalna s prepoznatljivim potpisom i veseli me kada ljudi to prepoznaju. Također me iznimno veseli svaka poruka oduševljenja od mojih kupaca te njihovo povjerenje radi kojeg se vraćaju i ponavljaju narudžbe za razne prigode.