know-how razmjena: kako biti podrška trudnicama?

pexels.com

Iako se trudnoća često naziva blaženim stanjem, ona nije svim trudnicama jednostavna i lagana. Trudnoća, porod te postajanje roditeljem velike su životne promjene. Čak i ako prođe sve u najboljem redu trudnica doživljava stres, što zahtijeva određenu prilagodbu na novonastalu situaciju. Dodatan trag na mentalno i tjelesno zdravlje ostavljaju teškoće zatrudnjivanja ili komplikacije u trudnoći. Dostupan je sve veći broj informacija i savjeta o različitim aspektima trudnoće, no nekad je teško razlučiti koje su provjerene i valjane. Nisu samo trudnice zbunjene ovom šumom informacija, nego i stručnjaci kojima se trudnice obraćaju za pomoć. Važno je da stručnjaci koji se bave populacijom trudnica posjeduju osnovne informacije o najčešćim dilemama s kojima se trudnice susreću, kao i znanje kome trudnicu uputiti ako se pojavi problem. Kako bismo jedni drugima olakšali rad s populacijom trudnica, pozivamo Vas na još jedno edukativno druženje u sklopu projekta Know-How razmjena, u organizaciji Hrvatskog akademskog centra primijenjenog nutricionizma.

Stručni skup Know-How razmjena: Trudnoća koji će se održati 6. prosinca u Zagrebu, na adresi Petračićeva 6/I (HUB385). Očekuju Vas izlaganja farmaceutkinje Marine Marušić Fojs na temu suplementacije u trudnoći, fitoterapeutkinje Mirele Ilenić na temu kozmetologije i kliničke fitoterapije, dok će psihologinja Matea Vukušić Mijačika približiti specifičnosti rada s populacijom trudnica. Nakon odslušanih izlaganja, održat će se panel rasprava o neplodnosti, velikom problemu današnjice. O temi će razgovarati ginekologinja Nataša Šemnički, nutricionistkinja Maja Obrovac Glišić te psihologinja Matea Vukušić Mijačika. Stručni skup je namijenjen liječnicima, farmaceutima, nutricionistima, psiholozima te svim drugim stručnjacima koji se bave populacijom trudnica.

Skup se održava pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, Hrvatskog farmaceutskog društva, Hrvatskog saveza nutricionista, Hrvatskog psihološkog društva, Zagrebačkog dijabetičkog društva, Hrvatskog društva prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista te Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Više informacija o Stručnom skupu i prijavama pronađite ovdje: https://hacpnhr.wixsite.com/know-how-razmjena/aktualnosti