od šiba za svetog Nikolu do ukrasa za bor – uradi sam za male i velike

Kako domišljato iskoristiti šibe koje su djeca dobila za Svetog Nikolu i stvoriti ukras za bor? Adventsko vrijeme je kao stvoreno za raditi mnoštvo “uradi sam” sa djecom. Ovo je jedan uradi sam brz i jednostavan koji će zabaviti male i velike.

Potreban materijal: šiba, ukrasna trakica, ukrasna špaga, škare

Izrežite šibu na komadiće dužine 10 centimatara. Desetak grančica u sredini čvrsto zavežite ukrasnom trakicom, na mašnu ili iskoristite mašnu sa šibe te je čvrsto zavežite oko bunta grančica.
Ukrasnu špagu odrežite na 20 cm dužine i zavežite u čvor. Zatim čvor provedite kroz polovicu bunta kako je prikazano na slici i čvrsto potegnite prema gore tj. zaglavite čvor u sredinu bunta grančica.
I vaš ukras za bor od zlatnih grančica šibe je gotov!
MATEJA. Velika zaljubljenica u uradi sam, makrame i izradu ukrasa za dom. Mama troje djece. Njena dnevna rutina uključuje kreativu jer jako voli osjetiti kako se njezina kreativna strana inteligencije zabavlja. U taj proces često bude uključena i cijela obitelj, pogotovo djeca. To je jedan od trenutaka kada bude nasretnija mama na svijetu. Više o svemu možete vidjeti na www.fanteadiy.com