Bundle Of Joy – obiteljske fotografije koje pričaju priču

Bundle Of Joy

Iza Bundle Of Joy studia krije se Dijana Kuštre, mama jednog divnog dječaka i supruga super zabavnom tati. Kreativnost i veselje njene su glavne osobine koje ju prate još od djetinjstva, kao i upornost.

Interes za fotografiju javio se još u djetinjastu. Moj djed je veliki zaljubljenik u fotografiju, uvijek je brinuo da naše obiteljske uspomene ostanu zauvijek sačuvane. Sjećam se kako bi poskrivečki prčkala po starom fotoaparatu igrajući se reportera. Sjećam se da je par puta bio film unutra, a ja bi onako radoznalo otvarala vratašca fotoaparata nesavijena da osvjetljujem film. Sigurna sam da nema fotografa koji to nije radio. Iako s 15 godina nisam imala pojma čime se želim baviti u svom životu izgleda da me moja intuicija nije prevarila kad sam odabrala fotografiju.

radim ono što me ispunjava, motivira i u čemu rastem kao osoba

Tijekom Dijaninog školovanja još je uvijek bila zastupljena analogna fotografija, tek pred kraj školovanja pojavila se digitalna fotografija koja je svijet fotografa potpuno promijenila i otežala, priča nam Dijana. Njezin poslovni put krenuo je radom u foto studiju gdje se ubrzo zaljubila u vjenčanu fotografiju kojom se bavila dugi niz godina. Razvojem digitalizacije razvijanje fotografija činilo je sve manji obujam posla, a fotografi su se trebali prilagoditi novonastalim uvjetima. Gubitak radnog mjesta za nju je značio kretanje u poduzetničke vode. “Ubrzo sam postala majka i sve me više počela privlačiti obiteljska fotografija. S obzirom na to da sam i sama tragala za profesionalnim obiteljskim fotografom, iznenadila me činjenica da ih gotovo ni nema. U meni se rodila poslovna ideja i vizija kako ja želim prikazati obiteljsku fotografiju te vrlo brzo otvaram svoj Bundle of joy studio.

Bundle Of Joy

Dijana nam je otkrila da joj je lifestyle fotografija jedna od najdražih. “Volim emotivne i prirodne fotografije. Fotografije koje pričaju priču o vama, vašoj obitelji, ljubavi, osjećajima i trenucima koji su prolazni. Interes mi je da na mojim fotografijama prepoznate prave sebe, uhvaćene u zagrljaju s vašim nasmijanim djetetom. Želim da vam vaše obiteljske fotografije izazovu toplinu oko srca kada god ih gledate. Jedan od najčešćih i meni najdražih komentara mojih klijenata je da im je sa mnom bila ugodna i opuštena atmosfera te da su se lijepo zabavili. To mi je vrlo drago čuti jer zapravo i želim da vam iskustvo fotografiranja bude takvo.

Bundle Of Joy

Kad je fotografiranje u pitanju Dijana preferira dnevno svijetlo. “Volim njegovu boju i atmosferu koju stvori na fotografiji. Kažu nađi dobro svijetlo i učinio si pola posla. Ja sam vječito u potrazi za nekim kutom koji je posebno osvijetljen gdje pada neka sijena koja će naglasiti emocije koje fotografiram.

Bundle Of Joy

Kad je fotografiranju djece u pitanju trendovi su Newborn fotografiranje, Sitter session koji uskoro postaje dio Dijanine ponude, Cake smash fotografiranje, te trudničko fotografiranje koje je također vrlo traženo. “Po pitanju Newborn fotografiranja moram naglasiti da se ja ne bavim zamatanjem beba već lifestyle Newborn fotografijom. U udobnosti vaše doma gdje se osjećate najudobnije osobito kad vam je sve novo i kad ste tek došli iz bolnice. Naglasak je na mami i bebi.

Bundle Of Joy
Bundle Of Joy

Cake Smash fotografiranje, posebno fotografiranje koje se organizira povodom prvog rođendana djeteta, ujedno je i jedna od Dijaninih najdražih usluga. “U razgovoru s roditeljima dobivam informacije i smjernice koje su mi bitne u pripremi pozadine i torte. Saznajem koje boje roditelji vole, koji stil im se sviđa te postoje li neke alergije na hranu kod djece. Nakon toga kreće moj najdraži dio, osmišljavanje pozornice i nabava rekvizita. Moram reći da dosta rekvizita koje koristim izrađujem sama, zaista me veseli kad svoje ideje pretočim u stvarnost. Torta koju izrađujem je prava, radi je provjerena slastičarna s certifikatom i potpuno je sigurna za vaše dijete. Izgled torte prilagođava se temi pozadine tako da sve izgleda lijepo i skladno. Kada dođete na fotografiranje i kad se dijete upozna s prostorom i sa mnom prvo napravimo par fotografija bez torte, nakon toga krećemo s tortom. Fotografiranje traje oko 1 sat, s pauzama za vodu, prematanjem i ostalim potrebama djeteta. Atmosfera u studiju je rođendanska, mi doista slavimo 1. rođendan. Pjesmice sviraju, a mi pjevamo, plešemo i zabavljamo dijete. Većini djece to je prvi put da probaju slatko, za njih je to upoznavanje novih okusa, mirisa i osjeta. Dok se oni zabavljaju sa svojim sočnim prstićima ja hvatam njihove reakcije, a rezultat na kraju je predivna uspomena na tako poseban 1. rođendan.

Bundle Of Joy
Bundle Of Joy

Jeste li znali da Cake Smash nema veze s ovim modernim vremenom? Čak su naši roditelji išli u foto studio na slikanje svog 1. rođendana uz lažnu tortu pokraj tamne pozadine.

Bundle of Joy
Bundle Of Joy
Bundle Of Joy

Fotografiranje djece zahtjeva puno strpljenja, razumijevanja i animiranja. Dijani to ne zadaje problem jer je i sama majka pa se s tim stvarima susreće u svakodnevnom životu. Priznaje da joj je čak lakše fotografirati djecu nego odrasle iz razloga jer su djeca opuštena, spontana, zaigrana i nisu opterećena mislima poput kakva mi je frizura, poza ili šminka. “Ima toga dosta što nas odrasle ometa da budemo ono što jesmo na fotografiranju. Zato mi je s djecom jako lijepo raditi jer njih uvijek uhvatim i prikažem onakvima kakvi jesu, radoznali, zaigrani, plaču, viču, smiju se.

 

Dijana je za kraj s nama podijelila svoju dragu fotografiju koja dobro opisuje njezino viđenje obiteljskog fotografiranja.

Bundle Of Joy