kako provesti vrijeme tijekom karantene – 1. dio

pexels.com

Iako nam je s vremena na vrijeme digitalni detoks prijeko potreban, trenutna situacija s koronavirusom pokazuje nam zadnjih dana onu lijepu i korisnu stranu online svijeta. Za vas smo izdvojili par zanimljivih stvari.

S obzirom na novonastalu situaciju kazalište Mala scena svoje će predstave prenositi uživo! Uz predstave, svakodnevno se, u 10 i 18 sati, javljaju i putem facebooka i instagrama. Pričamo priče, anegdote, dijelimo iskustva i korisne savjete.  Prijenos možete kupiti na sljedećem linku: https://bit.ly/2UaJuz8.

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu u suradnji s redakcijom 24 sata pokrenulo je jedinstven projekt u okviru kojega će svakodnevno biti prikazivane predstave Opere, Drame i Baleta, a nakon toga bit će dostupne za gledanje tijekom razdoblja borbe s koronavirusom. Predstava Tko pjeva zlo ne misli večeras će otvoriti serijal predstava dostupnih svim gledateljima HNK u Zagrebu i to na platformama 24sata.hr i YouTube kanalu 24sata. Na ovom linku možete gledati predstave.

20. ožujka obilježava se Dan kazališta za djecu i mlade, a INK Hrvatska donosi kazalište u naše domove. Putem službene facebook stranice emitirat će se snimka ovosezonske predstave Kraljević i prosjak u režiji Luke Mihovilovića, prema slijedećem rasporedu: 20. ožujka u 18 sati i 21. ožujka u 11 sati.

Kino Mediteran besplatno nudi 38 sati vrhunskog filma! Besplatno možete pogledati 22 odlična filma prikazana na Festivalu mediteranskog filma Split, ali i nagrađena diljem svijeta. Odaberite film i koristeći promo kod KARANTENA prije kupnje, pogledajte ga besplatno.

NTC tim pokrenuo je projekt “Vrijeme za NTC” koji će se odvijati na njihovoj FB stranici, i koji će omogućiti roditeljima da lakše prebrode ovaj period.

Mali Čitači organizirali su na društvenim mrežama (Facebook i Ig @mali_citaci) i You Tube kanalu pričaonicu za najmlađe.

Ekipa iz Fora Priča, po prvi put je ispričala priču “Za minutu mama” online! Ovdje.

Prošećite se nekim od najpoznatijih svjetskih muzeja – virtualno! Više na ovom linku.

Ostanite kod kuće, ali prošećite po Muzeju Mimara u virtualnoj šetnji ovdje.

Sad je vrijeme da iskoristite neke od 450 besplatnih tečajeva u organizaciji Ivy League sveučilišta. Cijeli popis pronađite ovdje.

Ili da upišete jedan od online tečajeva koje nudi naš omiljeni edukacijski centar Edukacentar.