virtualni skup o oporavku nakon poroda

Bilo da ste rodili prije mjesec dana ili 5 godina, virtualni skup “Oporavak nakon poroda” govori o temama koje sve mame trebaju čuti. Sudionice skupa – primalje, doule, psihologinje, nutricionistice i fizioterapeutkinje govorit će o najčešćim poteškoćama koje ostaju nakon poroda, hormonima i zdravlju žene, seksualnosti nakon poroda i brizi o sebi.

Skup će se održati u zatvorenoj Facebook grupi gdje će se tijekom 8 dana, od 1. do 8.4. svakodnevno objavljivati po jedan edukativni video. Svim sudionicama skupa Grupa će poslužiti kao privremena online zajednica gdje se mame mogu informirati i biti podržane od strane iskusnih žena koje već godinama pomažu mamama.

“Godinama se u svojem radu kao doule susrećemo sa ženama koje se pripremaju za drugi porod, a da se još uvijek nisu oporavile od prvog poroda. Kod nekih su to fizičke poteškoće kao što su dijastaza, inkontinencija ili bolni ožiljak od carskog reza, dok je kod drugih problem više emocionalne prirode. I sve se to smatra normalnim na način da se od žena očekuje da se samo naviknu i nastave dalje „po starom“. O pravom oporavku, o iscjeljenju nakon poroda, se zapravo vrlo malo govori i to smo željele promijeniti”, rekle su organizatorice Jasmina Brković i Jela Ravnjak.

Skup je otvoren za sve žene, gdje god se nalazile, treba im samo internet veza da na svojem laptopu ili mobitelu mogu pristupiti 8 intervjua, postavljati pitanja u grupi i dobiti provjerene odgovore.

Na skupu sudjeluju stručnjakinje iz Hrvatske, Slovenije i SAD-a: Maja Sabolić (fizioterapeutkinja i postpartum doula), Ivana Herceg Budić (FISAFF Fitness instruktorica), Maja Obrovac Glišić (magistrica nutricionizma), Rachelle Garcia Seliga (primalja), Ivana Lovrić (psihologinja i shiatsu praktičarka), Una Pašić Gregović (doula), Anita Struški (patronažna sestra i IBCLC savjetnica) i Aleksandra Klopčić (obiteljska terapeutkinja).

Materijali će biti dostupni za svo vrijeme trajanja skupa i moći će se ponovno pregledavati po želji još sljedeća 3 mjeseca koliko će grupa ostati otvorena.

Prijave su otvorene do 1.4. na www.lele.hr/oporavak!