šarene životinjice zabavit će i razveseliti mališane

Ovaj zanimljiv uradi sam za djecu i odrasle možete prepustiti u potpunosti dječjoj mašti na volju. Neka oni budu mali šefovi i odluče kojoj bojom će pobojati svoju životinjicu, gdje će zalijepiti oči, uši… Ako dijete želi da pesek bude roze boje, neka bude roze boje. Jer mašta može svašta i može nas dobro zabaviti. Nakon što napravite nekoliko životinjica možete izmisliti priču s tim životinjama i pričati je djeci, pustiti djecu da sami izmisle predstavu s tim životinjama (izraditi možete i kulise: drveće, kućice…), dati im da sagrade zoološki vrt od lego kockica za životinje ili im jednostavno prepustiti da se igraju s njima kako oni žele.

potreban materijal

Role od toaletnog papira, tempere, flomasteri, kist, olovka i gumica, škare, vruće ljepilo ili karton ljepilo, kolaž papir, plastične oči, prazna kutije od namirnica. Mnoge materijale možete zamijeniti. Primjerice, ako nemate plastične oči iste možete izraditi od kolaž papira ili papira od časopisa. Umjesto flomastera možete koristiti bojice ili kemijsku olovku.

izrada

Nacrtajte i izrežite dijelove tijela životinje od praznih kutija. Ovdje su prikazane noge od žabca i krila od leptira. Djeci možete dati da precrtaju oblike na karton, a starijoj djeci da ih i izrežu. Ako niste vješti u crtanju šablone uvijek možete pronaći na internetu i isprintati ih. Rola papira biti će tijelo životinje.
Zatim rolu papira i ostale dijelove pobojajte temperom (ili drugom bojama) u željenu boju. Ostavite da se dobro posuši.
Kada se sve posuši kreće lijepljenje. Za tijelo zalijepite: oči, ticala, grivu, šapice… ovisi koju životinjicu izrađujete pomoću vrućeg ljepila ili univerzalnog ljepila. Kao završni dodir dajte djeci da im nacrtaju usta i ako još nešto žele. I vaša životinjica je gotova!
MATEJA. Velika zaljubljenica u uradi sam, makrame i izradu ukrasa za dom. Mama troje djece. Njena dnevna rutina uključuje kreativu jer jako voli osjetiti kako se njezina kreativna strana inteligencije zabavlja. U taj proces često bude uključena i cijela obitelj, pogotovo djeca. To je jedan od trenutaka kada bude nasretnija mama na svijetu. Više o svemu možete vidjeti na www.fanteadiy.com