12 pravila za tate dječaka

“Kad odrastem želim biti tata” najčešća je rečenica koju ćete čuti od malih dječaka. Većini dječaka tate su najveći uzor i bez sumnje igraju veliku ulogu u djetetovom odrastanju.

1. Voli i poštuj njegovu majku. Tako da jednog dana nauči voljeti baš kao i ti. Voli svim svojim srcem i pokazuj tu ljubav svaki dan, ne samo kroz riječi nego i kroz dijela. Jednog dana kada odabere osobu s kojom će provesti ostatak svog života i kad vidiš koliko ju voli, znat ćeš da si i ti tu odigrao veliku ulogu. Bit ćeš ponosan.

2. Nauči ga da ne skriva svoje osjećaje. Da ne mora uvijek bit hrabar i jak. Nauči ga da je muško i kada plače.

3. Nauči ga da svatko mora odabrati svoje bitke. Nauči ga za koje se bitke vrijedi boriti, a koje je bolje izgubiti. Nauči ga da bude bolja osoba.

4. Pusti ga da pobijedi. Ponekad mora znati da se i velike stvari mogu dogoditi.

5. Slušaj ga kada ti nešto priča. Slušaj o njegovim malim problemima sada kako bi mogao slušati o njegovim velikim problemima kasnije. Budi mu prijatelj.

6. Bacaj ga visoko u zrak. Tako da zna da ćeš uvijek bit tu za njega kad padne.

7. Nauči ga kako piškiti stojećki, jer to je talent koji posjeduju samo tate.

8. Nauči ga manirama i bontonu. Jer ponekad moraš biti samo tata, a ne njegov prijatelj.

9. Pripremi se za razgovor o seksu. Ako ne znaš sve odgovore, pitaj svoju suprugu.

10. Pokaži mu kako je roditeljska uloga jedna od najljepših u životu, a on je tvoje najveće postignuće.

11. Nauči ga da ljude ne određuje boja kože, vjerska pripadnost ili spolna orijentacija. Nauči ga da svaki život vrijedi. Nauči ga da poštuje različitosti.

12. Budi njegov superheroj. Iako smo sigurni da to već jesi!

A supermame te podsjećaju da je u Lidl stigla nova Lupilu ljetna lanena kolekcija za dječake i djevojčice. Što kažeš na to da zajedno odete u shopping i usput uzmete mami sve potrebno za gin tonic?

Fotografije: Pepper Atelier